Οι ωραιότεροι Χριστουγεννιάτικοι συνδυασμοί Χρωμάτων όλων των εποχών

Χριστουγεννιάτικοι χρωματικοί συνδυασμοί

Ψάχνετε για όμορφες χριστουγεννιάτικες χρωματικές παλέτες για το σχέδιο ή τη διακόσμηση του σπιτιού σας; Εδώ είναι οι αγαπημένες μας γιορτινές παλέτες για όλα τα γούστα.

Στην πιο διάσημη γιορτή του χρόνου, τρώμε αρκετά για όλο το χρόνο, είμαστε μαζί με την οικογένεια και διακοσμούμε συχνά με κόκκινες και πράσινες πινελιές — όλες αυτές οι παραδόσεις έχουν τις ρίζες τους στους Κέλτες που γιόρταζαν το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Αυτές οι παραδόσεις έχουν ενσωματωθεί στις σύγχρονες χριστουγεννιάτικες πρακτικές μας και ενώ όλοι τις αγαπάμε, οι αλλαγές είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Εξαιτίας αυτού, συγκεντρώσαμε σε αυτό το άρθρο τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα χρώματα όλων των εποχών, από παραδοσιακά έως αυθεντικά.

28 χριστουγεννιάτικοι συνδυασμοί χρωμάτων

Εδώ είναι 28 από τις αγαπημένες μας χρωματικές παλέτες για τα Χριστούγεννα.

1. Red, Green, and Gold

Christmas color palette

Το κόκκινο και το πράσινο δημιουργούν όχι μόνο όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς αλλά μας θυμίζουν και την ομορφιά της περιόδου των γιορτών. Το σκούρο χρυσό προσθέτει μια κομψή πινελιά στο χρωματικό συνδυασμό, μια ασφαλής επιλογή δίπλα σε αυτά τα παραδοσιακά χρώματα.

Αυτός είναι ένας κλασικός συνδυασμός χρωμάτων εάν θέλετε να παραμείνετε σε μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη χρωματική παλέτα.

2. White and Red Shades

Christmas color palette

Είναι συχνά ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα σε διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου, καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό χρώμα της εορταστικής περιόδου. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε λευκές και πιο ανοιχτές αποχρώσεις του κόκκινου, προσθέτετε ελαφρότητα σε αυτό το όμορφο σχέδιο.

3. Blue and Earthy Tones

Christmas color palette

Το μπλε είναι ένα χαλαρωτικό χρώμα που, μαζί με τους γήινους τόνους, δημιουργεί μια χαλαρωτική χριστουγεννιάτικη παλέτα. Εξάλλου, φημίζεται και τη δροσιά της εποχής.

Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός χρωμάτων για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το υπερβολικά χρησιμοποιημένο κόκκινο και πράσινο.

4. Browns and Dark Green

Christmas color palette

Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερα γειωμένος και προκαλεί όχι μόνο μια φιλόξενη αίσθηση αλλά και εικόνες της φύσης στον θεατή.

Το καφέ και το πράσινο μαζί μας θυμίζουν δάση και εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας μια κομψή διακόσμηση λόγω των γενικών σκούρων, ζεστών χρωμάτων.

5. Red, Green, Orange, and Brown

Christmas color palette

Είναι μια έκρηξη χρωμάτων, αλλά όμορφη. Μια πολύχρωμη, αλλά μακριά από φανταχτερή χρωματική παλέτα για τα Χριστούγεννα. Το κόκκινο και το πράσινο προκαλούν χριστουγεννιάτικα συναισθήματα, ενώ το πορτοκαλί μας γεμίζει χαρά. Προσθέτει μια ζωηρή αίσθηση στη συνολική εμφάνιση.

Τέλος, το καφέ έχει λειτουργία γείωσης και υποδοχής. Κατά κάποιο τρόπο, είναι επίσης μια εξαιρετική φθινοπωρινή χρωματική παλέτα.

6. Muted and Light Reds, Dark Green, and Light Blue

Christmas color palette

Βαρεθήκατε τις κλασικές χρωματικές παλέτες; Έτσι, αυτή η ιδέα συνδυασμού χρωμάτων είναι για εσάς.

Έχει και τα δύο παραδοσιακά χρώματα με λίγο γύρισμα: τα κόκκινα είναι ανοιχτά, σιωπηλά ή ροζ, το πράσινο είναι πολύ σκούρο και το γαλάζιο εξισορροπεί το σχέδιο.

Επειδή τα κόκκινα κλίνουν προς το ροζ, προκαλεί επίσης σκέψεις για γλυκά και καραμέλες.

7. Earthy Colors and Green

Holiday color palette

Έχουμε δει μια χρωματική παλέτα “καφέ και πράσινο” παραπάνω, αλλά αυτή είναι πολύ πιο ανοιχτή λόγω του γκρι και του κρεμ.

Σε αυτή την περίπτωση, τα καφέ είναι πολύ πιο βαθιά και έντονα, τα οποία, μαζί με το σκούρο πράσινο, δημιουργούν μια ρουστίκ ατμόσφαιρα — ιδανική για τα Χριστούγεννα!

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την χριστουγεννιάτικη χρωματική παλέτα στη διακόσμηση του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία της φύσης για να αναπαράγετε τα καφέ. Ακόμα καλύτερα αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένα υλικά.

8. Earthy Tones and Red

Holiday color palette

Τα καφέ και τα κρεμ είναι καταπραϋντικά και προκαλούν ζεστά συναισθήματα. Η χρήση διαφορετικών αποχρώσεων είναι απαραίτητη εδώ, ώστε το σχέδιο ή η διακόσμηση του σπιτιού σας να μην φαίνεται βαρετή.

Το κόκκινο είναι ένα φωτεινό χρώμα που θυμίζει το πνεύμα των γιορτών και κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται ακόμα πιο ζεστό.

9. Shades of Orange and Green

Holiday color palette

Στην πραγματικότητα, είναι ένας συνδυασμός γήινου και πράσινου χρώματος, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούμε διαφορετικές αποχρώσεις του πορτοκαλιού για να το δημιουργήσουμε, το οποίο είναι ένα ζωηρό και φιλόξενο χρώμα όταν μαλακώνει.

Αυτά τα χρώματα και το πράσινο παραπέμπουν στη φύση και μια συνολική ρουστίκ ατμόσφαιρα, αλλά ο χρυσός προσθέτει μια νότα κομψότητας σε αυτό.

Συνολικά, αυτή η χριστουγεννιάτικη παλέτα είναι ιδανική για όσους θέλουν να έχουν μια φυσική διακόσμηση ή σχέδιο χωρίς να εγκαταλείψουν μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

10. Warm Browns and Cool Blue

Holiday color palette

Αυτή η εορταστική χρωματική παλέτα έχει έναν απίστευτο συνδυασμό ζεστών και ψυχρών χρωμάτων.

Τα καφέ, που είναι συνήθως ζεστά χρώματα, δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς, άνεσης και ασφάλειας. Από την άλλη, το μπλε, που είναι συνήθως ένα ψυχρό χρώμα, μας δίνει μια αίσθηση ηρεμίας και εξισορροπεί τη ζεστασιά των άλλων χρωμάτων.

11. Gold, Browns, and Green

Holiday color palette

Όπως υποδηλώνει η εικόνα, αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων διεγείρει την όρεξη, καθιστώντας το ένα φανταστικό χρώμα γύρω από το τραπέζι.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το χρυσό και το πράσινο μαζί δημιουργούν έναν φρέσκο και ζωντανό συνδυασμό.

12. Browns, Red, and Greens

Festive color palette

Σε αυτήν την άκρως παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παλέτα, μόνο το φασκόμηλο θεωρείται ψυχρό χρώμα. Όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένου του βαθύ πράσινου, είναι ζεστά. Τα ζεστά χρώματα μαζί, ειδικά όταν είναι σε βαθιές αποχρώσεις, έχουν ως αποτέλεσμα μια παλέτα με εντυπωσιακά χρώματα.

Αυτός ο κομψός συνδυασμός χρωμάτων δημιουργεί ένα πλούσιο σχέδιο με όλα τα γνωστά χρώματα των γιορτών.

13. Red and Silver

Festive color palette

Το ασημί και το κόκκινο μαζί δημιουργούν έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό χρωμάτων. Αυτές οι γκρι αποχρώσεις, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε μεταλλικές διακοσμήσεις, όπως τα ασημένια στολίδια, προκαλούν μια εορταστική εμφάνιση ενώ διατηρούν το περιβάλλον ουδέτερο.

Αυτό το κόκκινο, που κλίνει προς το ροζ, είναι επίσης ένα δροσερό χρώμα, αλλά όταν χρησιμοποιείται δίπλα στο ασημί, γίνεται ζεστό, πολύ ζεστό.

Αυτό προσθέτει μια σειρά από θετικά συναισθήματα στη διακόσμηση και τα σχέδια του σπιτιού: χαρά, ζωντάνια, κομψότητα και ένταση.

14. Blue and Gold

Festive color palette

Μία από τις κορυφαίες αγαπημένες μας εορταστικές χρωματικές παλέτες, αυτός ο συνδυασμός μπλε και χρυσού είναι απίστευτα κομψός.

Το βασιλικό μπλε δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας και προκαλεί εικόνες μιας όμορφης έναστρης νύχτας. Όχι μόνο αυτό, αλλά το μπλε, κάποτε μια πολύ ακριβή βαφή, ήταν το χρώμα μόνο για τα δικαιώματα.

Πιο έξω, το μπλε συμβολίζει το πνεύμα της Αγίας Νύχτας στη Βίβλο.

Προσθέστε χρυσό σε αυτό και έχετε μια εκλεπτυσμένη εορταστική παλέτα για να γιορτάσετε αυτή την όμορφη εποχή του χρόνου.

15. Blues and Grays

Festive color palette

Αυτή η εορταστική παλέτα χρησιμοποιεί κλασικά χειμωνιάτικα χρώματα για να δημιουργήσει μια αριστοκρατική, χαλαρωτική αίσθηση.

Αν ψάχνατε για ένα μη διεγερτικό σχέδιο με κρύα χειμωνιάτικα χρώματα, θα πετύχετε αυτό το look με αυτήν την γκρι και μπλε χειμερινή χρωματική παλέτα. Χρησιμοποιεί ιδιαίτερα ψυχρές αποχρώσεις του μπλε.

16. Black, White, and Gray

Festive color palette

Χρησιμοποιώντας μη παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα χρώματα, αυτή η παλέτα είναι βέβαιο ότι θα κάνει μια τολμηρή δήλωση στη διακόσμηση του σπιτιού ή στις χειροτεχνίες σας.

Το μαύρο είναι ένα κομψό, μυστηριώδες και εκλεπτυσμένο χρώμα που, όταν χρησιμοποιείται στις σωστές ποσότητες, «ντύνει» κάθε δωμάτιο.

Εξάλλου, διατηρώντας τη χρωματική παλέτα μονόχρωμη, δημιουργείτε μια μοντέρνα ατμόσφαιρα. Το μαύρο και το άσπρο (και το γκρι επίσης) έχουν αρκετή αντίθεση για να κάνουν ένα εντυπωσιακό συνδυασμό χρωμάτων.

17. Neutrals

Christmas palette

Επιλέξτε γήινα χρώματα (καφέ, μπεζ και πράσινο) για ένα καταπραϋντικό, ανακουφιστικό και ζεστό αποτέλεσμα.

Αυτές είναι εξαιρετικές χρωματικές επιλογές για όσους αναζητούν ένα κομψό σχέδιο χωρίς πολλά χρώματα ή για όσους φοβούνται να συνδυάσουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις — μπορεί να είναι συντριπτικό, το ξέρουμε αυτό.

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτόν τον εορταστικό συνδυασμό χρωμάτων, ο οποίος με τη σειρά του προσφέρει μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα.

18. Pink, Green, and Gold

Festive color palette

Το ροζ είναι αναμφισβήτητα ένα χαρούμενο χρώμα. Το πράσινο είναι καταπραϋντικό. Ο χρυσός είναι και τα δύο αριστοκρατικό, αλλά έχει ρίζες στο κίτρινο, το λεγόμενο χρώμα της ευτυχίας. Συνδυάστε αυτά τα τρία και έχετε έναν χαρούμενο συνδυασμό χρωμάτων!

Επίσης, βλέπουμε αυτόν τον συνδυασμό πολύ στη φύση, επομένως είναι ανακουφιστικός και περιποιητικός στην εσωτερική διακόσμηση.

Για να αποφύγετε μια φανταχτερή εμφάνιση, προτιμήστε τα απαλά ή παστέλ χρώματα καθώς είναι καταπραϋντικά.

19. Purple and Blue

Color palette for Christmas

Το μωβ μπορεί να μην είναι το αγαπημένο σας χρώμα διακόσμησης των γιορτών, αλλά έχει μεγάλη σημασία για αυτές τις διακοπές.

Όταν πρωτοφτιάχτηκε η μωβ βαφή, ήταν τόσο ακριβή που μόνο οι βασιλικοί άνθρωποι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να φορούν μωβ ενδύματα. Το μπλε ήταν επίσης πολύ ακριβό.

Το μωβ και το μπλε αναφέρονται πολλές φορές στη Βίβλο υποδηλώνοντας μετάνοια, πένθος και Μαρία.

Σχεδιαστικά, αυτά τα τολμηρά χρώματα κάνουν μια δήλωση σε κάθε έργο. Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιείτε τις πιο σκούρες αποχρώσεις με σύνεση για να αποφύγετε μια εμφάνιση που είναι πολύ απασχολημένη.

Και οι δύο αποχρώσεις του μωβ και του μπλε είναι ηρεμιστικά χρώματα που δημιουργούν μια ανάλογη χρωματική παλέτα, που σημαίνει έναν από τους πιο χαλαρωτικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

20. Greens and Warm Browns

Color palette for Christmas

Αυτή η φυσική και ρουστίκ χρωματική παλέτα είναι ιδανική για όσους προσπαθούν να επιτύχουν έναν καταπράσινο χειμώνα αλλά κάπως ζεστή ατμόσφαιρα.

Τα καφέ που χρησιμοποιούνται εδώ είναι ζεστά, που σημαίνει ότι γέρνουν προς το κίτρινο, ένα αναζωογονητικό και ζεστό χρώμα.

Το καφέ είναι γειωμένο και φιλόξενο, αλλά αγκαλιάζει επίσης την ταπεινότητά του.

Το κύριο χρώμα του σχεδίου, το πράσινο, είναι καταπραϋντικό, ηρεμιστικό και δροσιστικό. Είναι ένας από τους αγαπημένους μας χρωματικούς συνδυασμούς για ένα ζεστό σπίτι.

21. Green and Gold

Color palette for Christmas

Στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο στον χρωματικό τροχό, το πράσινο και το χρυσό δημιουργούν ένα κομψό χρωματικό θέμα που προκαλεί το πνεύμα των γιορτών με τάξη.

Αυτή η πολυτελής χρωματική παλέτα έχει την τέλεια ισορροπία ψυχρών και ζεστών χρωμάτων και την απλότητα με το στυλ.

Θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο σοφιστικέ; Χρησιμοποιήστε μεταλλικά στολίδια.

22. Shades of Red

Christmas palette

Τα έντονα χρώματα και η εορταστική περίοδος πάνε χέρι-χέρι. Αυτές οι αποχρώσεις του κόκκινου προκαλούν ζεστασιά, ενθουσιασμό και τόνωση των αισθήσεων.

Αυτό το χρώμα με ισχυρή θέληση συμβολίζει τη σημασία και επειδή είναι ένα συναισθηματικά έντονο χρώμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις πιο σκούρες αποχρώσεις πιο συχνά και να χρησιμοποιείτε τις φωτεινές για τόνους. Επίσης, το μπεζ και τα ουδέτερα θα είναι οι καλύτεροι φίλοι σας για να αποφύγετε τη δημιουργία ενός συντριπτικού σχεδίου.

23. White and Pink

Christmas palette

Λεπτός και ρομαντικός, αυτός ο γλυκός συνδυασμός χρωμάτων είναι τέλειος για ρομαντικές ψυχές, ζωηρούς ανθρώπους και στοχαστές που δεν φοβούνται να φτιάξουν τα δικά τους μοναδικά Χριστούγεννα.

Το λευκό και το ανοιχτό ροζ μαζί δημιουργούν μια ηρεμιστική και παρηγορητική αίσθηση που τρομάζει τα χειμωνιάτικα μπλουζ.

24. Browns

Christmas color scheme

Αυτός ο μονόχρωμος συνδυασμός χρωμάτων για τις γιορτές δημιουργεί ένα συνεκτικό σχέδιο που είναι καταπραϋντικό για τα μάτια και κάθε άλλο παρά καταπραϋντικό.

Οι διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ δημιουργούν βάθος και προκαλούν μια σπιτική ατμόσφαιρα – ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν το σπίτι τους ένα φιλόξενο μέρος.

25. Green and Blue

Christmas color scheme

Απίστευτα απαλή και γαλήνια, μια πράσινη και μπλε παλέτα δημιουργεί ένα μοναδικό σχέδιο με ανάλογα χρώματα.

Αυτός ο συνδυασμός θυμίζει ένα γαλήνιο δάσος σε μια έναστρη νύχτα. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ζεστά λευκά φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας για να ολοκληρώσετε το τοπίο.

26. Gold and Silver

Christmas color scheme

Ο συνδυασμός χρυσού και ασημιού δημιουργεί μια αίσθηση αφθονίας, πολυτέλειας και ευθυμίας.

Φωτίζουν κάθε δωμάτιο διατηρώντας την ουδετερότητά τους. Αυτή η πτυχή διευκολύνει τον συνδυασμό μοτίβων και υφών γύρω από το χώρο.

27. Bright Green and Red Accents

Christmas color combination

Ένα χαλαρωτικό και νεανικό χρώμα, το ανοιχτό πράσινο είναι μια ιδιαίτερα ήρεμη απόχρωση που αντιπροσωπεύει την ανανέωση, την τύχη, την υγεία και την αισιοδοξία.

Ιδιαίτερα τα κιτρινωπά πράσινα προκαλούν μια αίσθηση γήινης, ξινής και ευφροσύνης. Αυτά μπορούν να θεωρηθούν ως αρνητικά χαρακτηριστικά αλλά και ως θετικά, καθώς κάνει τη διακόσμηση του τραπεζιού να αισθάνεται φρέσκο.

Οι κόκκινες πινελιές ξυπνούν το πνεύμα των γιορτών, καθιστώντας το μια εξαιρετική χριστουγεννιάτικη χρωματική παλέτα με ανατροπή.

28. Dark Greens and Reds

Christmas color combination

Εάν τα έντονα χρώματα της ρόμπας του Άγιου Βασίλη δεν είναι το θέμα σας, αλλά θέλετε να πάτε κλασικά, επιλέξτε πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου για τη διακόσμησή σας.

Αυτά τα τολμηρά χρώματα μαζί δημιουργούν μια δραματική εμφάνιση που στέκεται αξιοπρεπή, ακριβή και εκλεπτυσμένη.

Σας άρεσαν αυτές οι χριστουγεννιάτικες χρωματικές παλέτες; Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!