10 πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν ψωνίζεις καινούρια ρούχα

Τα ψώνια μπορεί να είναι μια πολύ απολαυστική και χαλαρωτική εμπειρία, αλλά μπορεί να αποδειχθούν και πολύ κουραστικά. Όλα εξαρτώνται από την στάση και την συμπεριφορά μας. Οπότε, για να μην απογοητευτείτε από τις επόμενες αγορές σας πρέπει να είστε προσεκτικοί και να δίνετε σημασία στις λεπτομέρειες.

Δείτε παρακάτω 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα επόμενα ψώνια σας απολαυστικά και χωρίς άγχος.

Η ευκαμψία και το πλάτος του παπουτσιού

 

 

Πολλά παπούτσια που υπάρχουν στην αγορά φαίνονται ωραία, αλλά δεν κάνουν καλό στα πόδια. Το σωστό παπούτσι πρέπει να λυγίζει και να υπάρχει μια αντίσταση, όταν λυγίζει.

Όταν δοκιμάζετε ένα παπούτσι να το περπατάτε σε σκληρές επιφάνειες, αλλά και στο χαλί για να δείτε την αίσθηση και στα δυο. Επίσης, δώστε σημασία στο να υπάρχει αρκετός χώρος για να κουνιούνται τα δάχτυλα.

Oι στρώσεις στα πουλόβερ κασμίρ

 

 

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα κασμιρένιο πουλόβερ, ελέγξτε την πλέξη: τα περισσότερα κασμιρένια πουλόβερ έχουν 2 πλέξεις, δηλαδή 2 κλωστές μπλέκονται για να δημιουργήσουν μια πιο δυνατή. Οι πολλές πλέξεις κάνουν τα πουλόβερ πιο ανθεκτικά και δυνατά.

Ταιριαστά μοτίβα

 

 

Στα καλής ποιότητας ρούχα τα μοτίβα είναι ταιριαστά μεταξύ τους στις ραφές και τα μανίκια. Οι κατασκευαστές φθηνών ρούχων συχνά δεν δίνουν σημασία σε αυτές τις λεπτομέρειες για να κρατήσουν χαμηλό το κόστος κατασκευής.

Το τέλειο μήκος για τα τζιν

 

 

Για τις γυναίκες η επιλογή εξαρτάται από το είδος του τζιν. Τα παντελόνια πρέπει να φτάνουν ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο, τα στενά τζιν πρέπει να αφήνουν τον αστράγαλο να φαίνεται καθαρά, ενώ τα ίσια τζιν πρέπει να καλύπτουν το πόδι.

Οι άντρες θα πρέπει να επιλέγουν τζιν που είναι αρκετά μακριά για να κρύβουν τις κάλτσες και αρκετά κοντά για να μην κρύβουν τα παπούτσια.

Η ποιότητα του υφάσματος

 

 

Πάντα να ελέγχετε την ετικέτα. Μπορεί να συνθετικά υφάσματα να είναι πιο φθηνά, αλλά δεν έχουν την ίδια διάρκεια με τα φυσικά υφάσματα όταν τα πλένουμε. Κρατήστε το ύφασμα στο φως και κρίνετε από το βάρος και την πυκνότητα της πλέξης.

Επίσης, δώστε προσοχή στις ραφές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του ρούχου.

Μην εμπιστεύεστε το μέγεθος των εταιριών

 

 

Τα τελευταία χρόνια η κάθε εταιρία έχει την τάση να φτιάχνει το δικό της σύστημα μέτρησης. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να δοκιμάζετε διάφορα μεγέθη και να επιλέγετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ντυθείτε κατάλληλα για τα ψώνια

 

 

Αν πάτε να αγοράσετε παπούτσια, φορέστε ένα ζευγάρι που μπαίνει και βγαίνει εύκολα. Γενικά, φορέστε άνετα ρούχα όταν πηγαίνετε για ψώνια, αλλά φορέστε τα κατάλληλα εσώρουχα για τα ρούχα που θέλετε να αγοράσετε.

Εκπτώσεις

 

 

Συνήθως, τον Ιανουάριο έχουμε εκπτώσεις, οπότε είναι η κατάλληλη εποχή για να αγοράσουμε κάποια πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε στην κανονική τους τιμή. Επίσης, το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε τζιν.

Υποχρεωτική περίοδος αναμονής

 

 

Μην αγοράσετε αμέσως ένα ρούχο που σας αρέσει. Κάποιοι συμβουλεύουν να περιμένουμε μια εβδομάδα πριν αγοράσουμε κάτι που είδαμε σε ένα μαγαζί. Τις περισσότερες φορές μόλις περάσει αυτός ο χρόνος αποφασίζουμε ότι δεν το χρειαζόμαστε πραγματικά και δεν το αγοράζουμε. Επίσης, σύμφωνα με οικονομικούς συμβούλους δεν πρέπει να ξοδεύουμε πάνω από το 5% του μισθού μας για ψώνια.