Δώσε προσοχή τι θα παραγγείλει στο ραντεβού για να καταλάβεις αν του αρέσεις!

Δώσε προσοχή τι θα παραγγείλει στο ραντεβού για να καταλάβεις αν του αρέσεις!

Οι επιλογές του άντρα όταν θα βγει ραντεβού για φαγητό με μια γυναίκα αποκαλύπτουν εάν έχει πραγματικό ερωτικό ενδιαφέρον γι’ αυτήν!

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ώρχους στη Δανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Food Quality and Preference, όταν ένας άντρας προσπαθεί να εντυπωσιάσει τη συνοδό του είναι πιο πιθανό να παραγγείλει το πιο ακριβό πιάτο και το πιο ακριβό κρασί από τον κατάλογο προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον της. Δεν θα κάνει όμως το ίδιο σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, είτε με άντρα είτε με γυναίκα, αφού δεν έχει κάτι να κερδίσει – στον ερωτικό τομέα τουλάχιστον.

Όπως υπέδειξαν τα σχετικά πειράματα των ερευνητών, το παιχνίδι της έλξης δεν αφήνει ανεπηρέαστες ούτε τις προτιμήσεις των γυναικών στο φαγητό, αφού όταν γευματίζουν με έναν γοητευτικό άντρα είναι πιο πιθανό να επιδείξουν εγκράτεια και να παραγγείλουν μια σαλάτα αντί για παχυντικές τηγανητές πατάτες!

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Τομπάιας Ότερμπρινγκ, αναφέρει: «Η έρευνά μας αποκαλύπτει πώς, γιατί και πότε η ερωτική έλξη οδηγεί καθένα από τα δύο φύλα σε συγκεκριμένες επιλογές όσον αφορά το φαγητό». Από τα αποτελέσματα των πειραμάτων προκύπτει ότι οι γυναίκες προσπαθούν να δείξουν ότι προσέχουν τη σιλουέτα και την υγεία τους ενώ οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο να τονίσουν τον πλούτο και το κύρος τους όταν θέλουν να εντυπωσιάσουν το αντίθετο φύλο.

Δείτε κι αυτό:

πηγη: onmed