Αυτή είναι η Καλύτερη Ηλικία για να Παντρευτείς Σύμφωνα με την Επιστήμη

Αυτή είναι η Καλύτερη Ηλικία για να Παντρευτείς Σύμφωνα με την Επιστήμη

και… αν παντρευτείς μετά από αυτή την ηλικία το πιο πιθανό είναι ότι θα χωρίσεις.

Και εκεί που το είχαμε πάρει απόφαση πως τελικά, ποτέ δεν είναι αργά (ούτε πολύ νωρίς) για να παντρευτείς τον άνθρωπό σου, έρχεται το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και μας τα μπερδεύει λίγο: Ύστερα από έρευνες από το 2006 μέχρι το 2010, συμπέρανε τα εξής: αν παντρευτείς στα 20 σου, είναι 50% πιο πιθανό να χωρίσεις από ότι αν παντρευτείς στα 25 σου και κάθε χρονιά μετά τα 25, οι πιθανότητες να χωρίσεις μειώνονται κατά 11%. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν όμως πατήσεις τα 32, οι πιθανότητες να χωρίσεις ανεβαίνουν κατά 5% κάθε χρόνο.

Πώς εξηγεί ο κοινωνιολόγος Nicholas H. Wolfinger αυτά τα συμπεράσματα; “Αν για παράδειγμα παντρευτείς μετά τα 30, το πιο πιθανό είναι ότι είχες και περισσότερες περίπλοκες σχέσεις (και γενικά ότι έχεις περισσότερους πρώην), κάτι που σε κάνει αυτόματα πιο ευάλωτη στην απιστία.”

Ηθικό δίδαγμα: Η σχέση σου είναι καταδικασμένη αν παντρευτείς πολύ νωρίς και εξίσου καταδικασμένη αν περιμένεις υπερβολικά πολύ. Τέλεια. H εμπειρία βέβαια έχει δείξει πως αν ξέρεις ότι έχεις βρει τον κατάλληλο, σε όποια ηλικία και αν είσαι, τίποτα δεν σε πτοεί.

Πηγή :mairieclaire