Μήπως ο καλός σου δεν κάνει για γάμο; Δες τα σημάδια!

Είναι λογικό, μετά τα 30 ή και πριν για κάποιες, ο γάμος να μπαίνει στο προσκήνιο και ένα άγχος να μας κατακλύζει προκειμένου να μην καταλήξουμε μόνες μας, με γάτες και ένα ράφι να μας περιμένει. Φίλη μου, αυτές είναι αναχρονιστικές πεποιθήσεις οι οποίες έχουν ως μοναδικό σκοπό να σου δημιουργήσουν ένα λόγο για να στενοχωριέσαι, ο οποίος όχι μόνο δε στέκει αλλά τελικά… είναι και εντελώς ανύπαρκτος. Δυστυχώς, οι περισσότερες από εμάς, έχοντας κατακλυστεί από την απελπισία και φυσικά το άγχος, κάνουμε λάθος επιλογές, οι οποίες μακροπρόθεσμα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποβούν μοιραίες. Και λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά ήρθε η ώρα να αντικρίσεις την αλήθεια: Μήπως ο σύντροφός σου δεν είναι marriage material; Ή για να το πω και ελληνικά: Κοπελιά, μήπως το παιδί δεν κάνει για γάμο;

Το πάθος είναι μεγάλο

Ο έρωτάς σας κεραυνοβόλος. Κάνετε καταπληκτικό σεξ και όταν είστε μαζί δεν αντέχετε να μην ακουμπάτε ο ένας τον άλλο. Όλο αυτό μέχρι στιγμής είναι τέλειο και ιδανικό, αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα: Όταν το πάθος κοιμάται, εσείς οι δύο τι κάνετε; Μήπως από ένα σημείο και μετά αντί να νιώθεις πάθος νιώθεις απλά… άγχος; Μήπως όταν του λες να συζητήσετε λίγο πιο σοβαρά για τη σχέση σας (την οποία και ακριβώς σχέση δε λες), εκείνος αρχίζει και σε γδύνει και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου κάνετε σεξ (και ποτέ εκείνη τη συζήτηση;). Πιστεύεις αλήθεια ότι θα αλλάξει ποτέ;

Ο βιαστικός

Για κάποιο λόγο βιάζεται. Από τον πρώτο μήνα έχει εκφράσει την πρόθεσή του να σε παντρευτεί, γιατί σίγουρα δεν έχει ξανανιώσει έτσι, ενώ ήδη μιλάει για τα ονόματα των παιδιών σας. Μη χαίρεσαι και προφανώς μην παίρνεις στα σοβαρά αυτά που λέει. Η βιασύνη έχει να κάνει με τη δική του ανασφάλεια και όχι με τον έρωτά του για σένα. Αλήθεια σου λέω, δύσκολα θα συνεχιστεί η σχέση σας, πόσο μάλλον να φτάσει σε γάμο.

Το sidekick (θα σου εξηγήσω)

Όπως ακριβώς ο Batman είχε τον Robin έτσι έχεις κι εσύ το Σωτήρη. Δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία και σε ακολουθεί σε ό, τι κι αν προτείνεις. Ταξίδι θες; Θα πάτε. Συγκατοίκηση θες; Θα την κάνετε; Γάμο θες; Θα παντρευτείτε! Το θέμα είναι εσύ πόσο θα αντέξεις. Γιατί φίλη μου κακά τα ψέματα, αλλά δεν είναι και το καλύτερο να έχεις μία κούκλα για άντρα. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι εννοώ.

Ο καριερίστας

Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, ή θα δουλεύει ή θα ασχολείται με νέα projects και επιχειρηματικά σχέδια (έχει δεν έχει το κεφάλαιο αυτό δεν είναι πρόβλημα). Είναι ένας άνθρωπος απολύτως αφιερωμένος στο στόχο του, ο οποίος καμιά φορά δεν είναι σαφής, και το μόνο που τον απασχολεί είναι η επίτευξη του στόχου αυτού. Εσύ φυσικά μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χώρος εξίσου μεγάλος στο… ιδιαίτερο κεφάλι του.

Ο μοναχικός καβαλάρης

Όσο γοητευτικός κι αν είναι ο Λούκι Λουκ σου, θα πρέπει να σκεφτείς, ότι δεν είναι τυχαίο που είναι πάντα single. Αυτό που προσπαθώ να σου πω, είναι ότι προφανώς και ένα ζευγάρι ενηλίκων έχει ζωή εκτός της σχέσης τους, αλλά κάποιες φορές τα όρια ξεπερνιούνται. Είναι οι φορές που νιώθεις ότι δε σε έχει ανάγκη, και ότι ακόμα κι αν φύγεις από τη ζωή του, δε θα ταραχτεί και ιδιαίτερα γιατί πολύ απλά η ζωή του είναι πλήρης. Με λίγα λόγια, αν θέλεις να παντρευτείς σύντομα, καλό θα ήταν να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου.