Οι σούπερ «μαχητές» κατά της κυτταρίτιδας που δεν ήξερες! Αυτά θα βρεις στα συμπληρώματα για αδυνάτισμα

Αν και πολλά από τα συστατικά που περιέχει ένα συμπλήρωμα κατά της κυτταρίτιδας βρίσκονται σε φυσική μορφή μέσα στις υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνεις, εντούτοις με ένα «χάπι» παίρνεις τη μέγιστη δυνατή δόση ασφαλείας. Και τη σιγουριά ότι έχεις βάλει μέσα στο σώμα σου ό,τι ακριβώς φοβούνται τα λιποκύτταρά σου: αποτοξινωτικά, αντιοξειδωτικά, λιποδιασπαστικά και θρεπτικά συστατικά. Δες ποια είναι αυτά:

1. Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ (CLA)
Η χρήση αυτής της φυσικής ουσίας «ωφέλιμου» λίπους (κάτι σαν τα Ω-3 λιπαρά οξέα) αποτρέπει το γέμισμα των λιποκυττάρων και τροποποιεί την περιοχή που αποθηκεύεται το λίπος αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα έναντι των λιποκυττάρων.

2. Dandelion
Πικραλίδα ελληνιστί, ένα διουρητικό φυτό που διώχνει με τον πιο φυσικό τρόπο τα παγιδευμένα υγρά στο σώμα. Αντίθετα με άλλα διουρητικά (βότανα ή φάρμακα), το συμπλήρωμα Dandelion δεν προκαλεί κανενός είδους παρενέργεια, καθώς περιέχει υψηλές δόσεις καλίου εξισορροπώντας την απώλειά του από το σώμα.

3. Gotu Kola (Centella Asiatica)
Οι κλινικές δοκιμές του εκχυλίσματος του συγκεκριμένου βοτάνου έχουν αποδείξει τη διέγερση των βασικών δομικών υλικών βαθύτερα στο δέρμα τα οποία στηρίζουν το κολλαγόνο, ενδυναμώνοντας το συνδετικό ιστό που βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα σε μια άμορφη λιπώδη μάζα.

4. Γλυκομαννάνη (Glucomannan)
Από ένα σπάνιο ιαπωνικό φυτό που ονομάζεται Konjac εξάγεται μια ίνα (η γλυκομαννάνη), η οποία θεωρείται εξαιρετικά ιδανική για το διαβήτη και την ισορροπία της γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, αυτή η ίνα μπορεί να μειώσει την απορρόφηση υδατανθράκων κατά την πέψη, κάτι που οδήγησε τους ερευνητές να την κατατάξουν ως βασικό συστατικό σε θεραπείες κατά της παχυσαρκίας.

5. Ίνες από σπόρους μάνγκο
Στην Αφρική –όπου φύεται το μάνγκο– το χρησιμοποιούν ως αντιβιοτικό και κατασταλτικό του πόνου. Εδώ και λίγα χρόνια γίνονται έρευνες για να εξακριβωθεί κατά πόσο συντελεί στη μείωση του λίπους. Και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

6. Βήτα γλυκάνη

Περισσότερα στο shape.gr