Στιλ: Ψάχνοντας την Προσωπική σου Σφραγίδα.

«Η μόδα αλλάζει. Το στιλ μένει αναλλοίωτο». Αυτό δεν το είπαμε εμείς, αλλά η Κοκό Σανέλ. Κι όσο να πεις, η συγκεκριμένη όλο και κάτι ήξερε.

βρες-το-προσωπικο-σου-στυλ-2

Είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς στους πειρασμούς γύρω σου: η βιομηχανία του ενδύματος λανσάρει όλο και περισσότερα προϊόντα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το ίντερνετ φροντίζει να μη μένεις ανενημέρωτη για τις νέες τάσεις της μόδας ενώ περπατώντας στον δρόμο είναι αναπόφευκτο να μην κοιτάξεις τις βιτρίνες. Το αποτέλεσμα είναι να έχεις τη ντουλάπα σου γεμάτη με ρούχα που δεν συνδυάζονται μεταξύ τους και παρ’ όλο που εσύ είσαι μέσα στη μόδα, ακόμα αναζητάς το στυλ σου.

βρες-το-προσωπικο-σου-στυλΓια παράδειγμα, το γεγονός ότι «είναι της μόδας» το μαύρο κολάν και μάλιστα σε συνδυασμό με crop top, δε σημαίνει ότι πρέπει να μπεις κι εσύ στο ίδιο «κοστούμι». Αφενός δεν είναι όμορφο να βλέπεις γύρω σου γυναίκες θαρρείς και βγήκαν από το ίδιο εργοστάσιο, αφετέρου ενδεχομένως το συγκεκριμένο σύνολο να μη σου ταιριάζει.

Το να βρεις το στιλ σου δεν είναι πάντα εύκολο και αυτό διότι δεν έχει να κάνει μόνο με τον σωματότυπο, αλλά συνολικά με την προσωπικότητά σου, τον τρόπο ζωής και κάποιες φορές και με την ηλικία σου!
το-προσωπικο-σου-στυλΑρχικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη και να δεις το σώμα σου ακριβώς όπως είναι. Να ανακαλύψεις τα θετικά και τα αρνητικά της σιλουέτας σου ώστε να τονίσεις ή να κρύψεις αυτά που πρέπει. Αν λόγου χάρη έχεις τοπικό πάχος στην κοιλίτσα, αντί να πέσεις στη μοδάτη παγίδα του crop top μπορείς να τονίζεις τα λεπτά σου πόδια με πιο στενά παντελόνια ή φούστες πάνω από το γόνατο. Σκοπός είναι να συγκεντρώσεις κομμάτια με παρόμοια αισθητική με αποτέλεσμα το ντύσιμό σου να αποκτήσει την προσωπική σου σφραγίδα.

Εκείνο το κομμάτι που έχει την περισσότερη δουλειά για να βρεις το δικό σου ύφος, είναι οπωσδήποτε η προσωπικότητα και η φάση που βρίσκεσαι. Για να φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο, πρέπει να γνωρίζεις σ’ έναν βαθμό τον εαυτό σου και την φιλοσοφία σου για τη ζωή. Σύμφωνα με έρευνες, μια γυναίκα είναι σ’ αυτό το επίπεδο λίγο πριν κλείσει τα 30!
Σημαντική θέση στο προσωπικό στιλ, έχουν τα αξεσουάρ: Ένα ιδιαίτερο ζευγάρι παπούτσια, μπορεί να σε κάνει ξεχωριστή ακόμη κι αν φοράς ένα απλό τζιν. Δεν έχουν όμως όλες οι γυναίκες αδυναμία στο παπούτσι. Εσύ μπορεί να προτιμάς τα εντυπωσιακά κοσμήματα, τις τσάντες ή τα φουλάρια!
Extra Tip: Προσοχή στα χρώματα! Αν θέλεις να αποπνέεις κομψότητα και καλαισθησία, απόφυγε την χρωματική ποικιλία, όχι μόνο στα ρούχα αλλά στα μαλλιά και το μακιγιάζ σου! Ναι, το πλατινέ μαλλί είναι εντυπωσιακό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρμονικό με το σκούρο δέρμα και το έντονο barbie ροζ κραγιόν.