Πρόβλημα με την Πεθερά σου; Ένα θα σου πω, δεν είσαι η Μόνη!

Όποια γυναίκα λέει ότι δεν έχει προβληματα με την πεθερα της, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: πρώτον ότι αυτή η γυναίκα είναι πολύ τυχερή και δεύτερον ότι σ’ αυτή τη γυναίκα αρέσουν τα ψεματάκια.

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα μας είναι ότι όταν βλέπεις τη μαμά του θέλεις να πατήσεις το fast forward και να μεταφερθείς στο μέλλον ή ακόμα καλύτερα να εξαφανίσεις την ίδια. Σε κοιτάζει με 70% ξινίλα και 30% απαξίωση, σου πετάει μπηχτές επειδή δεν ξέρεις να μαγειρεύεις και γενικά σου υπενθυμίζει με μεγάλη επιτυχία ότι δεν είσαι το καλύτερο άτομο που θα μπορούσε να βρει ο γιoς – πρίγκιπας.

Λόγοι για να σκεφτείς και να χαλαρώσεις:

Κατ’ αρχάς αυτή η γυναίκα είναι μητέρα και ο λόγος που το αναφέρουμε είναι ότι θέλει το καλύτερο για το παιδί της. Από την κάλτσα που θα φορέσει μέχρι τη γυναίκα που θα σταθεί στο πλευρό του. Προσπάθησε να μπεις στη θέση της ή ρώτα τη δική σου μαμά και θα καταλάβεις.

Δεν μπορείς να γνωρίζεις τα βιώματα που κουβαλά κάποιος. Αυτό σημαίνει ότι ναι, φαίνεται πάρα πολύ ξινή, αλλά πίσω από αυτό το ύφος, μπορεί να κρύβονται και πάρα πολλά αρνητικά βιώματα. Θα μας πεις τώρα ότι αν αδικήθηκε, θα έπρεπε να προσέξει να μην αδικήσει εσένα. Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο…

προβληματα με την πεθερα-womanoclock.jpgΥπάρχουν διάφοροι άλλοι λόγοι για να μην γεμίσεις το μάτι της πεθεράς σου, μήπως έχει δίκιο;

1.Αν για παράδειγμα εμφανίστηκες στην πρώτη σας συνάντηση με απρεπή ενδυμασία, τότε δεν μπορεί να ευθύνεται από μόνη της η πεθερά σου. Στο κάτω κάτω γνωρίζεις ότι είναι μιας άλλης δεκαετίας και νοοτροπίας, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να την προκαλείς με την ενδυμασία σου. Μάθε ότι τα μυαλά της δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ κι όσο και να θες να φοράς δεκαπέντε πόντους τακούνι και το μίνι λίγο πιο κάτω από το κιλοτάκι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το χωνέψει.

2.Κάτι άλλο που μπορεί να κάνει αρνητική εντύπωση σε μια μέλλουσα πεθερά, είναι η υπερβολική άνεση που δείχνεις με το αγόρι σου (και γιόκα της): Ναι, η ίδια δείχνει χαλαρή και σου ζήτησε να της μιλάς στον ενικό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορείς να μιλήσεις απότομα στον σύντροφό σου μπροστά της, σε καμία περίπτωση!

3. Για να μη μακρηγορούμε, άπειροι λόγοι μπορούν να κάνουν την πεθερά σου να σε κοιτάζει με μισό μάτι. Ακόμη κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε αντιπροσωπεύουν, μόνο και μόνο ότι «της πήρες» τον γιό της τον όμορφο, τον έξυπνο, φτάνει.

Προβληματα με την πεθερα; Τι να κάνεις…

Αρχικά δεν χρειάζεται ούτε να πανικοβληθείς, ούτε να σε πιάσει απογοήτευση. Δεν αναφερόμαστε σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, αλλά όταν μια μαμά δει ότι το παιδί της είναι χαρούμενο, είναι θέμα χρόνου να σε εντάξει στην οικογένεια. Και πίστεψέ μας, εκείνη ξέρει ακριβώς πότε το παιδί της είναι χαρούμενο…

Δωσ’ της λίγη αγάπη και σεβασμό, θα το καταλάβει. Απέναντί σου έχεις τη γυναίκα που γέννησε τον σύντροφό σου. Πέρα απ’ αυτό, τον μεγάλωσε και έκανε ό,τι μπορούσε για να του παρέχει τα καλύτερα εφόδια και να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Οπότε αν πει και καμιά κουβέντα παραπάνω, μην την παρεξηγήσεις.

Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να καταλάβουν κάτι πολύ απλό: Ότι αντί να στέκονται απέναντι από τις πεθερές, είναι πολύ καλύτερα να τις κάνουν συμμάχους τους. Στο κάτω κάτω, δεν έχετε να χωρίσετε και τίποτα. Θέλεις παραδείγματα; Ζήτησέ της να σου δώσει συμβουλές για το πώς να μαγειρεύεις το αγαπημένο φαγητό του καλού σου. Ας είσαι καλύτερη κι απ’ τον Σκαρμούτσο, δεν έχει σημασία. Φτάνει που βλέπει ότι ενδιαφέρεσαι για την καλοπέραση του παιδιού της.

Οπωσδήποτε υπάρχουν και οι ακραίες συμπεριφορές από την πλευρά της μητέρας όπου εκεί δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Το κλειδί σε όλες τις περιπτώσεις, είναι ο σύντροφός σου. Διότι εκείνος οφείλει να βάλει τα όρια ανάμεσα σ’ εσένα και στη μητέρα του.

Ωστόσο αν ο καλός σου δυσκολεύεται να το κάνει… το πιο πιθανό είναι να μην το κάνει ποτέ! Μπορείς απλά να το αποδεχτείς ή να σηκωθείς να φύγεις αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αισθανθείς σε πολλές κρίσιμες φάσεις της σχέσης σας ότι δεν έχεις κανέναν σύμμαχο στο πλάι σου.