Βόλτα στο Σούπερ Μάρκετ – Πώς θα Μειώσεις το Λογαριασμό!

Μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ, ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να αγοράσεις και παίρνεις με σιγουριά το μικρό καλαθάκι… και τελικά το καλαθάκι βαραίνει από τα πρώτα πέντε βήματα και παίρνεις το κανονικό καρότσι. Μη σκας, όλος ο κόσμος έτσι την πατάει. Προς Θεού, δεν είπαμε ότι θα σου παρουσιάσουμε τρόπους για να μην το ξαναπάθεις, αυτό αποκλείεται! Απλώς μερικές συμβουλές για να πληρώσεις όσο γίνεται λιγότερα χρήματα!

πως-θα-μειωσεις-το-λογαριασμο-στο-super-market-womanoclock-2

Λίστα: Κλασική συνταγή. Καταγράφεις με ακρίβεια τα ψώνια που χρειάζεσαι πριν ξεκινήσεις από το σπίτι κι έτσι αφενός δεν ξεχνάς τίποτα, αφετέρου η λίστα σου υπενθυμίζει ότι χρειάζεσαι μόνο αυτά τα προϊόντα και τίποτα άλλο!

Ποτέ μα ποτέ μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ πεινασμένη και δεν αστειευόμαστε καθόλου. Φρόντισε να έχεις τσιμπήσει κάτι, διαφορετικά θα αγοράσεις μέχρι και αγγουράκια τουρσί (που δεν τα τρως κιόλας).

Προσφορές: Τις συναντάς παντού και σε πολλά προϊόντα. Πρόσεξε όμως, πριν πεις «Τι ωραία 2+1 δώρο, το αγοράζω», να κάνεις λογαριασμό: υπολόγισε ακριβώς τα χρήματα που θα έδινες για ένα μόνο τεμάχιο και δες αν σε συμφέρει!πως-θα-μειωσεις-το-λογαριασμο-στο-super-market-womanoclock

Labels: Δεν είναι ανάγκη να αγοράζεις πάντα τα προϊόντα που είναι πολύ γνωστά. Μην ξεχνάς ότι κάποιες φορές εκτός από τη μάρκα, πληρώνεις και την ακριβή της συσκευασία. Κάνε μια δοκιμή για την ποιότητα σε χαρτιά υγείας και κουζίνας ή χαρτοπετσέτες, ρύζι, όσπρια ή μακαρόνια.

Συσκευασμένα κρεατικά: Ειλικρινά, τα μόνα που αξίζει να αγοράσεις είναι τα κοτόπουλα. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσεις συσκευασμένο κιμά και εννοείται μείνε μακριά από έτοιμα κεφτεδάκια και μπουκίτσες κοτόπουλου. Ένα πραγματικά άχρηστο έξοδο αφού μπορείς να τα φτιάξεις και μόνη σου. (Επίσης δεν έχεις ιδέα για την ποιότητα του κρέατος και είναι εξαιρετικά ανθυγιεινά).

Κλείσε τα μάτια στο ταμείο: Εκεί είναι μαζεμένες όλες οι τσίχλες, οι καραμέλες, οι μπαταρίες, τα στυλό, τα μπρελοκάκια και όλα τα γνωστά που μπορούν την τελευταία στιγμή να σου κλείσουν το μάτι και να τα βάλεις στο καρότσι σου!

Σωστοί υπολογισμοί: Μην παρασύρεσαι από τα 3,90 που κοστίζει ένα προϊόν. Μπροστά μπορεί να είναι το 3, αλλά εσύ θα έχεις στο μυαλό σου ότι θα πληρώσεις 4!