5 Λάθη που Κάνεις στο Μακιγιάζ σου!

Όλες έχουμε κάνει λαθη στο μακιγιαζ μας, είτε γιατί θέλουμε να πειραματιστούμε ή δεν έχουμε πάντα τα κατάλληλα μέσα, είτε γιατί παρασυρόμαστε από τη μανούλα μας που θα μας βλέπει όμορφες ακόμη και με στολή παραλλαγής και φούμο. Ποια λαθη στο μακιγιαζ  θα πρέπει άραγε να αποφύγουμε?

λαθη-που-κανεις-στο-μακιγιαζ-womanoclock.gr-1

1. Δώσε σημασία στον φωτισμό: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχεις πατήσει έστω και μια φορά. Το
καλύτερο φως είναι το φυσικό
, αλλά αν βάφεσαι για να βγεις το βράδυ, φρόντισε να μη βαφτείς κάτω από πολύ έντονο φως. Σε κάνει να φαίνεσαι χλωμή, με αποτέλεσμα όταν βγεις στον πραγματικό κόσμο, οι γύρω σου να τρομάξουν.

λαθη-που-κανεις-στο-μακιγιαζ-womanoclock.gr-22. Βρες το κατάλληλο make up: Πολλές φορές αποφασίζουμε για την απόχρωση της βάσης, ανάλογα με την εικόνα που έχουμε για την επιδερμίδα μας. Όμως το καλύτερο είναι να απευθυνθείς στην αισθητικό που στέκεται όρθια όλη μέρα, ακριβώς για να σε βοηθήσει να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.


3. Φαινόμενο «κέρινη κούκλα»:
Πολλές κοπέλες στην προσπάθειά τους να καλύψουν πολύ το δέρμα τους, απλώνουν υπερβολική ποσότητα make up. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνονται σαν ψεύτικες με την αρνητική έννοια. Άσε που κανένα μακιγιάζ δεν είναι μόνιμο, οπότε αν βγεις έξω για πολλές ώρες, είναι σίγουρο ότι το προϊόν θα παραμορφώσει την εικόνα του δέρματός σου και θα μαζευτεί σε σημεία που δε θέλεις, όπως στα πλάγια της μύτης σου.

4. Προετοιμασία δέρματος: Για να βαφτείς σωστά, φρόντισε να έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου με κάποιο ελαφρύ απολεπιστικό και να το έχεις ενυδατώσει. Έτσι θα διώξεις τα νεκρά κύτταρα ή την ξηροδερμία που δείχνει άσχημη, ειδικά αν έχεις βάλει make up.

λαθη-που-κανεις-στο-μακιγιαζ-womanoclock.gr

5. Κόκκινο κραγιόν: Είναι πολύ της μόδας (πάντα θα είναι) και σχεδόν όλα τα κορίτσια κυκλοφορούν με χείλη στο
ίδιο χρώμα. Αυτό είναι και το λάθος. Ευτυχώς τα κόκκινα κραγιόν κυκλοφορούν σε αμέτρητες αποχρώσεις άρα σίγουρα θα βρεις αυτή που ταιριάζει με την επιδερμίδα σου. Αν δεν επιλέξεις τη σωστή απόχρωση, το αποτέλεσμα θα είναι… μάλλον φθηνό.