Το Παρακάνεις με τη Γκρίνια; Παρ’ το Αλλιώς…

Γκρίνια. Ένα από τα πιο εκνευριστικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου, αν και τα πρωτεία τα έχουν οι γυναίκες. Εν πάση περιπτώσει, ο γκρινιάρης άνθρωπος μπορεί να βρεί αφορμή να το κάνει και μάλιστα επιτυχημένα, ακόμη κι αν δεν συντρέχει κανένας μα κανένας λόγος.

Μπορούμε να γκρινιάζουμε σε όλους: στους γονείς, στους φίλους, στον σύντροφό μας ακόμη και στους συναδέλφους μας. Επίσης, μπορούμε να το κάνουμε όλες τις ώρες, από το πρωί που θα ξυπνήσουμε μέχρι που θα ξαπλώσουμε για ύπνο. Για κάποιους, η γκρίνια είναι τρόπος ζωής, για κάποιους άλλους ένας πολύ καλός λόγος για να σηκωθούν και να φύγουν από μια σχέση και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Ας είμαστε ειλικρινείς… Συνήθως αυτός που γκρινιάζει, απαιτεί μ’ αυτόν τον άκομψο τρόπο την προσοχή του άλλου. Θέλει τα πράγματα να γίνονται όπως βολεύει τον ίδιο διότι πολύ απλά είναι κακομαθημένος. Καιρός λοιπόν να μάθει ότι στη ζωή δε γίνονται όλα όπως τα θέλουμε εμείς, ότι πολλές φορές θα χρειαστεί να ανεχθούμε καταστάσεις για το καλό μιας φιλικής ή ερωτικής σχέσης.

Αναγνωρίζεις σ’ αυτές τις γραμμές τον εαυτό σου; Κάνε κάτι, τώρα!

Πριν προλάβεις να πεις ότι συνήθως όταν γκρινιάζεις έχεις δίκιο, σκέψου ότι το-παρακανεις-με-τη-γκρίνια-2-womanoclock.grυπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να εκφράσεις τη διαφωνία σου, όπως είναι για παράδειγμα οι πράξεις. Μην πεις τίποτα λοιπόν αν δεν είναι ανάγκη. Απλά δείξε ότι δεν συμφωνείς μ’ αυτό που σ’ ενοχλεί. Επίσης, στην περίπτωση που γκρινιάζεις για κάτι συγκεκριμένο επανειλημμένα, μάλλον αυτό δεν θα αλλάξει. Οπότε ή το δέχεσαι ή το βγάζεις από τη ζωή σου.

Βεβαίως, υπάρχει περίπτωση να ανήκεις στην άλλη κατηγορία, που είναι η «Γκρινιάζω για τα πάντα». Για τον καιρό, το λεωφορείο που αργεί, τα μαλλιά σου, τις solo εξόδους του συντρόφου σου, το μέρος που διάλεξε η παρέα για να βγείτε έξω, μέχρι και για τον αέρα που αναπνέεις. Για σένα λοιπόν που κάνεις τα παραπάνω… πρέπει να σου πούμε ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να κάνεις δύσκολη τη ζωή των γύρω σου.
Σήμερα ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα. Κανείς δεν ζει τη ζωή που πραγματικά θα ήθελε, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Πιστεύεις λοιπόν ότι αυτό που έχουν ανάγκη, είναι έναν άνθρωπο που θα τους ασκεί πίεση και θα τους «κολλήσει» μιζέρια με τη γκρίνια;

Την επόμενη φορά που θα σε εκνευρίσει κάτι, πριν αρχίσεις τη γκρίνια σκέψου τα παρακάτω:

Είναι κάτι τόσο σημαντικό;
Μπορεί να αλλάξει άμεσα;
Μπορώ να το αλλάξω μόνη μου χωρίς να επιβαρύνω κάποιον άλλον;
Έχει νόημα να παραπονεθώ;
Αντί λοιπόν να αρχίσεις παράπονα τύπου «δε με παίρνεις αγκαλίτσα τελευταία / δε μ’ αρέσουν τα μαγαζιά που διαλέγετε για να βγαίνουμε / δε βρίσκω σύντροφο / δε μ’ αγαπάει κανείς» πάρε την πρωτοβουλία και κάνε εσύ αυτό που έχεις ανάγκη, πριν να χρειαστεί να επιστρατεύσεις το.. όπλο της καταστροφής!