Πρώην Εραστές αλλά… Συνάδελφοι!

Ό,τι και να λες, την έκανες την πατάτα. Έμπλεξες με κάποιον από τη δουλειά, η κατάσταση στράβωσε και τώρα στεναχωριέσαι που δε ζούμε σε καλές εποχές για να παραιτηθείς με δόξα και τιμή μόνο και μόνο για να μην αναπνέετε τον ίδιο αέρα.

Στην περίπτωση που έχετε μεν τον ίδιο εργοδότη αλλά τα γραφεία σας είναι πολύ μακριά ή έχετε διαφορετικά καθήκοντα, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Όταν όμως εργάζεστε στο ίδιο τμήμα και πρέπει να συνεργάζεστε αναγκαστικά… εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να δείχνεις με κάθε ευκαιρία τη στεναχώρια σου, τον θυμό σου ή την ξινίλα σου. Μπορεί να είναι τραγικά δύσκολο, αλλά όταν έμπλεκες μαζί του ήξερες ότι υπήρχε μια πιθανότητα να μην τα πάτε καλά και όφειλες να προετοιμαστείς για παν ενδεχόμενο. Αν αποφεύγεις την επικοινωνία μαζί του ή κάνεις τα παραπάνω που είπαμε, σκέψου ότι ενδεχομένως να προκληθούν προβλήματα στην ίδια σου τη δουλειά. Έχεις όρεξη για τέτοιες καταστάσεις;

πρωην-εραστες-αλλα-συναδελφοι-2-womanoclock

Η πιο σωστή αντιμετώπιση, είναι να δείχνεις cool (δεν είπαμε να είσαι). Πρόσεξε όμως μην το παίξεις υπερβολικά άνετη γιατί τότε όχι απλώς θα καταλάβει ότι το παίζεις αλλά θα σε λυπάται κι από πάνω. Στάσου στο ύψος σου λοιπόν, φέρσου ώριμα και φυσιολογικά και άσε τα βουρκωμένα ματάκια για το σπίτι, άντε μέχρι να μπεις στο αυτοκίνητο. Πάνω απ’ όλα είσαι επαγγελματίας. Και πίστεψέ μας, ο πρώην αυτό θα το εκτιμήσει κι αν δε σε νοιάζει αυτό, να σε νοιάζει το ότι θα ανεβείς στα δικά σου μάτια. Όσο είσαι στο γραφείο, θα έχεις την εικόνα που είχες και πριν γνωριστείτε. Στο σπίτι κλάψε όσο θέλεις.

Πολλές κοπέλες σε παρόμοια κατάσταση αναρωτιούνται: κι αφού έχουμε χωρίσει, τότε γιατί μου μιλάει όταν συναντιόμαστε στο γραφείο και ασχολείται μαζί μου; Εδώ υπάρχουν διάφορα σενάρια: Μπορεί για παράδειγμα να ξέρει ότι είσαι στεναχωρημένη και να αισθάνεται τύψεις (μη σου φαίνεται περίεργο) οπότε σου δίνει λίγη σημασία, ίσα ίσα για να μην τον πεις γαϊδούρι (εννοείται ότι δεν καταλαβαίνει ότι έτσι κάνει τα πράγματα χειρότερα. Οπότε δεν είναι γάιδαρος, πλησιάζει όμως προς το στουρνάρι).

Μια άλλη δικαιολογία που σου μιλάει παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε στη δουλειά, είναι ότι μπορεί (μπορεί) να μην ήθελε να διακόψετε αυτό που είχατε γιατί δεν είναι εντελώς σίγουρος και προσπαθεί μ’ αυτόν τον τρόπο να λύσει το μυστήριο. Εσύ βέβαια μάλλον δεν θα μάθεις ποτέ γιατί σου μιλάει στο γραφείο ενώ δεν θα έπρεπε. Οπότε μην το παίρνεις πάνω σου και άρχισε να συνειδητοποιείς σιγά σιγά ότι δεν θα τον ξαναδείς χωρίς το κοστούμι του…

Τώρα, η άλλη περίπτωση είναι να τον άφησες εσύ στα κρύα του λουτρού. Ένα πράγμα να ξέρεις: μπορεί να λένε εμάς κατίνες, αλλά ορισμένοι άντρες όταν πληγώνονται είναι πολύ μεγαλύτερες! Γι’ αυτό μην απορήσεις καθόλου αν σε κοιτάζουν κάπως περίεργα οι υπόλοιποι συνάδελφοι ή ξαφνικά εμφανίζονται εσωτερικά προβλήματα στη δουλειά. Να ξέρεις λοιπόν, ότι υπάρχει μια πιθανότητα όλο αυτό το αρνητικό κλίμα να το δημιούργησε εκείνος. Γιατί; Γιατί τον παράτησες!

Όσες περιπτώσεις κι αν αναλύσουμε, η πιο σωστή αντιμετώπιση είναι μία και μοναδική: στάσου στο ύψος σου. Άλλωστε αυτά συμβαίνουν στη ζωή και είναι πραγματικά πολύ όμορφο όταν συνειδητοποιείς ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις με αξιοπρέπεια. Αυτό λέγεται ωριμότητα. Περιποιήσου τον εαυτό σου, βάλε τα ωραία σου ρούχα, φόρα τα τακούνια σου και δείξε την ανωτερότητά σου. Όσο για τον άλλον; Αν δει ότι είσαι τόσο κυρία, πίστεψέ μας, μπορεί μέχρι και να σε ερωτευτεί από την αρχή!