Hangover: Πώς θα το Περάσεις Ανώδυνα!

Μια και οι μέρες είναι γιορτινές, είναι λογικό να βγεις περισσότερο απ’ όσο συνήθως, να γυρίσεις στο σπίτι ξημερώματα αλλά και να πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω.

Το κακό με το ξενύχτι είναι ότι δυστυχώς δεν είναι εύκολο να αντιληφθούμε την ακριβή ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνουμε. Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάμε με φοβερό πονοκέφαλο, ενδεχομένως ζάλη, ακόμη και πόνο στο στομάχι. Για να αποφύγεις τα παραπάνω δυσάρεστα συμπτώματα, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και σου εγγυόμαστε ότι την επόμενη μέρα, θα θυμάσαι το πόσο όμορφα πέρασες την προηγούμενη νύχτα!

1. Φαγητό πριν το ποτό: είναι ο βασικός κανόνας. Μπορεί να θέλεις να κάνεις δίαιτα, αλλά αν έχεις σκοπό να βγεις το βράδυ για πολλές ώρες, κάνε κάτι για το στομάχι σου. Προστάτευσέ το από το αλκοόλ καταναλώνοντας αμυλούχες τροφές όπως ψωμί, μακαρόνια ή πατάτες. Εν πάση περιπτώσει, διάλεξε ένα φαγητό που να «σε πιάσει». Η σαλάτα εδώ, δεν είναι καλή επιλογή.

2. Ύπνος: Φρόντισε πριν από την μεγάλη έξοδο να έχεις ξεκουραστεί. Αν δεν κοιμηθείς, τουλάχιστον ξάπλωσε και χαλάρωσε για μερικές ώρες.

3. Αλκοόλ: Εδώ είναι η μεγάλη παγίδα. Δώσε μεγάλη προσοχή στην ποσότητα, στο είδος αλλά και την ποιότητα. Κάνε μια συμφωνία με τον εαυτό σου ότι δεν θα πιείς πάνω από 2 ποτήρια, ειδικά αν οδηγείς. Την υπόλοιπη ώρα πιες κάποιο αναψυκτικό, έναν χυμό και εννοείται πολύ πολύ νερό. Ακόμη και στην περίπτωση που παρασυρθείς, το νερό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Ωστόσο να θυμάσαι: το πολύ 2 ποτηράκια!

4. Κάπνισμα: Ω, ναι. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τσιγάρο βοηθά ώστε να «σε πιάσει» πιο γρήγορα το αλκοόλ. Άρα μέτρο και στο κάπνισμα. Βάλε σε μια ταμπακιέρα ή σε ένα άδειο πακέτο τα λιγότερα τσιγάρα που μπορείς να κάνεις. Αν σκοπεύεις να βγεις για 5 – 6 ώρες, 5 τσιγάρα είναι αρκετά. Σκέψου ότι το μεσημέρι που θα ξυπνήσεις δεν θα έχεις εκείνο το άσχημο βάρος στους πνεύμονες από τον καπνό.

5. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. Αν ήπιες κάτι παραπάνω, φρόντισε πριν κοιμηθείς να φας κάτι αμυλούχο και να πιείς πολύ νερό. Στην περίπτωση που είναι ανάγκη, πάρε ένα depon ή μια ασπιρίνη.

6. Άσχημο ξύπνημα; Όσο και να μη θέλεις, φάε μπανάνα με μέλι. Η μπανάνα θα δώσει στον οργανισμό σου το κάλλιο που τόσο χρειάζεται όταν έχεις πιεί αρκετά ενώ το μέλι θα χορηγήσει στον εγκέφαλό σου τη γλυκόζη που απαιτεί εδώ και τώρα για να λειτουργήσει.

7. Μπανάκι: Πάντα βοηθάει, πάντα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, επομένως το συστήνουμε με θέρμη! Άφησε το ζεστό νερό να τρέξει πάνω σου και δεν υπάρχει περίπτωση να μη συνέλθεις έστω και λίγο!

8. Ανάπαυση: Μετά από ένα πολύ έντονο ξενύχτι, η επόμενη μέρα είναι αφιερωμένη στον Θεό Ύπνο. Φρόντισε να μην έχεις καμία σοβαρή υποχρέωση, κλείσε το κινητό σου και χουζούρεψε όσο μπορείς! Μην ξεχάσεις να φας κάτι και φυσικά να πιείς πολλά υγρά!