Εσύ, Αυτός και….το Κόλλημα με τη Μαμά του!

Είναι μια χαρά παιδί, αλλά έχει ένα ελάττωμα: έχει κόλλημα με τη μάνα του. Όλα τη θυμίζουν, απλά κι αγαπημένα… ο τρόπος που μαγειρεύεις, που σιδερώνεις, που μιλάς… κι άλλα πολλά.

Δε θέλουμε να σε πανικοβάλουμε, αλλά έχεις πρόβλημα.

Δεν είναι κακό για έναν άντρα να δείχνει την αγάπη του προς τη μητέρα του. Όταν όμως παρατηρήσεις ότι την αναφέρει συνέχεια, αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία του απογαλακτισμού, απέτυχε παταγωδώς. Ορισμένες Ελληνίδες μαμάδες δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στους γιούς τους και μάλιστα κάποιες αναπτύσσουν ακόμη και επιθετική συμπεριφορά προς τις υπόλοιπες γυναίκες. (Μήπως έχει πάρει τ’ αφτί σου τίποτα για Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα;)

Υπάρχει πάντα η περίπτωση ο καλός σου να έχει μια υπέροχη μητέρα, με χαρακτήρα ιδιαίτερα ελκυστικό και έντονο. Μπορεί η συγκεκριμένη γυναίκα να θέλει να σταθεί όχι απέναντί σου αλλά δίπλα σου, ως «σύμμαχος». Αυτή είναι η καλή περίπτωση. Διότι μπορεί να πέσεις και στην άλλη, όπου η μητέρα απορρίπτει όλες τις γυναίκες που παρουσιάζει ο γιός της καθώς καμία δεν είναι τόσο καλή όσο το παιδί της.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει η μητέρα του συντρόφου σου, ένα πράγμα έχει σημασία: η δική του στάση. Δεν είπαμε ότι είναι εύκολο να κρατάς τις ισορροπίες ανάμεσα στη γυναίκα που σε μεγάλωσε και στην κοπέλα σου, όμως πάντα υπάρχει η χρυσή τομή. Ειδικά αν η σχέση σας είναι σοβαρή και σκέφτεστε τον γάμο, τότε πρέπει να καταλάβει ότι εσύ είσαι η γυναίκα που θα μοιραστεί την ζωή του στο εξής και όχι η μητέρα του.

Αν το καταλάβει αυτό, τότε πραγματικά αξίζει τον κόπο να είσαι μαζί του, μια και νιώθεις σίγουρη ότι θα σε υποστηρίζει και θα είναι στο πλευρό σου. Αν όμως έχεις αμφιβολίες για τα παραπάνω, να έχεις στο μυαλό σου ότι η συμπεριφορά του δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε μετά τον γάμο, ούτε μετά το παιδί, ούτε ποτέ.

Επομένως, είναι καθαρά στη δική σου κρίση: ή κάνεις τα στραβά μάτια διότι αυτό το «ελάττωμα» ωχριά μπροστά στα προτερήματά του ή… αποχωρείς διακριτικά και αναζητάς κάποιον που να μην μπορεί να σε συγκρίνει με απολύτως καμία γυναίκα!