Ο Τύπος του Στενού Κορσέ: Ερωτευμένος ή Παρτάκιας;

Όπως συμβαίνει με πολλούς ανθρώπους, δεν έτυχε να ταιριάξετε. Συμβαίνουν αυτά. Του το ‘πες μια, του το ‘πες δύο… αλλά αυτός δε σταματά να κάνει αισθητή την παρουσία του με κάθε τρόπο.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σε πάρει τηλέφωνο χωρίς να έχει να πει κάτι συγκεκριμένο, θα σου στείλει μήνυμα έτσι για να σου ευχηθεί καλό μήνα ή θα περάσει εντελώς τυχαία από το στέκι σου. Πριν κατηγορήσεις τον εαυτό σου ότι μάλλον δεν ήσουν σαφής όταν του μιλούσες για το αδιέξοδο που οδηγείται η σχέση σας (και το εννοούσες πραγματικά), θα σε προλάβουμε και θα σου πούμε ότι εσύ ήσουν μια χαρά ξεκάθαρη. Το πρόβλημα το έχει εκείνος!

Γιατί το κάνει αυτό;

Θα μας πεις ότι δε σε νοιάζει καθόλου ο λόγος που δεν σε αφήνει στην ησυχία σου ωστόσο δεν είναι κακό να κάνουμε μια μίνι ψυχανάλυση για τους ανθρώπους που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «κολλητσίδες».

Μια τέτοια συμπεριφορά ενδεχομένως να υποδηλώνει ότι αυτή τη στιγμή, είσαι ό,τι καλύτερο του έχεις συμβεί: δεν έχει προχωρήσει στη ζωή του, ίσως να είναι και ερωτευμένος. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται γλυκά και τρυφερά, δεν αποκλείεται όμως πίσω από αυτή τη συμπεριφορά να κρύβεται κάτι που λέγεται εγωισμός.

Όταν ένας εγωιστής δέχεται την απόρριψη από ένα άλλο άτομο, είναι πραγματικά μαχαιριά στην καρδιά. Μην τον λυπάσαι όμως… Πριν μας κατηγορήσεις για σκληρότητα και κυνισμό, σκέψου ότι αυτό που κάνει, κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνει απέναντι στα δικά σου συναισθήματα. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι αδιαφορεί για σένα. Απλώς ότι ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον εαυτό του, που καθιστά αδύνατο το να σκεφτεί την αντίθετη πλευρά. Φυσικά όλα αυτά δεν πρόκειται να τα παραδεχτεί ποτέ… εγωισμός είναι αυτός!

Όπως βλέπεις λοιπόν, όχι απλώς άξιζε η «ψυχανάλυση» αλλά θα σου λέγαμε ότι είσαι και τυχερή που δεν προχώρησες αυτή τη σχέση. Όλοι είμαστε εγωιστές σε κάποιο βαθμό, όταν όμως ξεπερνιούνται τα όρια, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Βλέπεις, τα στοιχεία του χαρακτήρα μας έχουν την τάση να ξεδιπλώνονται σε κάθε συνθήκη. Σκέψου λοιπόν, ότι η σχέση με έναν άνθρωπο που δεν υπολογίζει τα συναισθήματά σου μπορεί να γίνει αποπνικτική. Αυτό μπορεί να γίνει ανυπόφορο στην καθημερινότητά σας, από το πού θα πάτε για καφέ, μέχρι το ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα μετά από έναν τσακωμό.

Τώρα που σε πείσαμε, το μόνο που μπορείς να κάνεις με τη συμπεριφορά του στενού κορσέ, είναι να αδιαφορήσεις. Εφόσον έγινε σαφές από την πλευρά σου ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί τίποτε ανάμεσά σας, δεν είσαι υποχρεωμένη να έχεις στη ζωή σου έναν τέτοιο άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαντάς σε κλήσεις, ούτε σε μηνύματα και φυσικά δεν κανονίζεις έξοδο μαζί του μόνο και μόνο επειδή επέμενε να βγείτε. Τι να πείτε στο κάτω; κάτω;