Τα ήξερες αυτά γα το μαλακτικό σου;

To βασικό με τα μαλακτικά μαλλιών είναι χωρίς αμφιβολία πως πρέπει να βρεις το κατάλληλο για τα μαλλιά σου αλλά να προσέχεις και πως το χρησιμοποιείς έτσι ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτά είναι σίγουρα πράγματα που ήξερες, παρακάτω θα μάθεις και πράγματα που δεν ήξερες για το αγαπημένο σου κοντίσιονερ!

1. Είναι ένα τέλειο προϊόν στάιλινγκ:

Tα κοντίσιονερ που δεν ξεβγάζονται λειτουργούν εκτός από μαλακτικά και ως προϊόντα στάιλινγκ. Αν θέλεις να πετύχεις τέλειους κυματισμούς στα μαλλιά τότε δεν έχεις παρά να τα πετύχεις με το μαλακτικό σου. Άπλωσε λίγο μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα σε νωπά μαλλιά και στη συνέχεια κάνε τα μαλλιά σου κοτσίδα. Μόλις την λύσεις θα δεις πως θα έχεις τέλειες ανάλαφρες μπούκλες.

 

2. Πρέπει να χρησιμοποιείς το μαλακτικό πριν το σαμπουάν σου.

Ακόμη και αν μέχρι τώρα ήξερες πως το μαλακτικό μπαίνει μετά το σαμπουάν, τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Οι ειδικοί λένε πως στο μπάνιο το μαλακτικό σου δεν ξεβγάζεται ποτέ και θα δεις πως αν προτιμήσεις να χρησιμοποιήσεις πρώτα το μαλακτικό και μετά το σαμπουάν τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν περισσότερο όγκο και “κίνηση”.

3. Ποτέ μαλακτικό στις ρίζες:

Το να αποφύγεις να βάλεις μαλακτικό στις ρίζες σου είναι κάτι πολύ βασικό για τα μαλλιά σου. Ξεκίνησε να το απλώνεις από τις άκρες σου και άπλωσέ το καλά κατά μήκος της τρίχας σου και θα δεις πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσεις σωστά τα μαλλιά σου.

 

4. Δεν κάνει το ίδιο σε όλες:

Αν νομίζεις πως επειδή η κολλητή σου έχει βρει ένα τέλειο μαλακτικό και αυτό θα κάνεις και για εσένα τότε κάνεις λάθος. Το βασικό είναι να βρεις εκείνο το μαλακτικό που είναι καλό για την ποιότητα και τον τύπο των μαλλιών σου. Αν έχεις λεπτή τρίχα τότε χρειάζεσαι ένα μαλακτικό που θα σου προσφέρει και όγκο. Αν έχεις χοντρή ή λιπαρή τρίχα τότε καλά θα κάνεις να διαλέξεις ένα μαλακτικό που δεν είναι λιπαρό.

Μην ξεχνάς: αν βάφεις τα μαλλιά σου έχεις μεγαλύτερη ανάγκη από μαλακτικό! Και η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσεις πως το χρώμα σου θα κρατήσει πολύ περισσότερο.