Το μακιγιάζ που θα απογειώσει τα πράσινα μάτια σου

Μπορεί να γνωρίζεις αρκετά μυστικά για να κάνεις τα μάτια σου να μαγνητίζουν με το βλέμμα τους, αλλά ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα των ματιών σου;

Γενικά τα ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν μια δυσκολία στο ποια χρώματα σκιών και μολυβιού να χρησιμοποιήσεις. Χρειάζεσαι τον σωστό συνδυασμό για να τονίσεις τα μάτια σου, γιατί αλλιώς χάνουν όλη τους την ομορφιά.

Όσο όμορφο και να είναι ένα πρόσωπο, τα μάτια είναι εκείνα που ξεχωρίζουν και εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθείς.

Τι πρέπει όμως να κάνεις για να δείχνουν τα μάτια σου ακόμη πιο εκθαμβωτικά από ότι ήδη είναι;

Ιδανικό make up για πράσινα μάτια

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τα πράσινα μάτια είναι ακριβώς ίδιες, όπως και για όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Το μόνο που διαφέρει είναι τα χρώματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ο σωστός συνδυασμός τους.

Ζεστές χάλκινες αποχρώσεις

prasina matia

Γενικά στο συγκεκριμένο χρώμα ματιών ταιριάζουν όλες οι ζεστές αποχρώσεις, όπως το χάλκινο και το χρυσό. Ο σκοπός δεν είναι απλά να τονίσεις το βλέμμα σου αλλά, να τονίσεις το βάθος των ματιών σου για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Λαμπερό ρουζ

rouz

Ακόμη και στο ποιο ρουζ θα πρέπει να επιλέξεις, θα πρέπει να εστιάζεις στα θερμά χρώματα του μπρονζέ  με μια δόση γυαλάδας. Τα bronze χρώματα ευτυχώς ταιριάζουν με όλα τα χρώματα της επιδερμίδας, άρα όποια και αν είναι η επιλογή σου σίγουρα θα είναι σωστή.

Αποχρώσεις του μοβ

prasina matia

Το μοβ χρώμα είναι το ιδανικότερο όλων για να συνδυαστεί με το πράσινο των ματιών σου. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα είτε για πρωινές, είτε για νυχτερινές εξόδους. Προτίμησε και eyelinerμοβ χρώματος, αν θες να δώσεις επιπλέον ένταση.

prasina matia

Όσο εντυπωσιακό και αν σου φαίνεται το ασημί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ταιριάζει με τα μάτια σου! Επειδή και τα δύο είναι αρκετά ανοιχτά χρώματα, χάνεται η ένταση του βλέμματος σου και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις.

Μπορείς όμως αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις να διαλέξεις μια πιο σκούρη απόχρωση και ένα μαύρο περίγραμμα.

Απόφυγε τις μαύρες γραμμές

mov eyeliner

Όχι ότι το μαύρο χρώμα δεν θα τονίσει τα μάτια σου, αλλά γιατί να μην παίξεις με τις μοβ και δαμασκηνί αποχρώσεις σε eyeliner που σου ταιριάζουν καλύτερα; Το αποτέλεσμα σου θα είναι πολύ πιο φρέσκο και νεανικό.

Ροδακινί ρουζ

rouz

Το ροδακινί είναι και αυτό άλλο ένα θερμό χρώμα που μπορείς άφοβα να χρησιμοποιήσεις για το ρουζ σου. Είτε επιλέξεις ρουζ σε σκόνη, είτε σε κρέμα θα πρέπει η βάση του να έχει ένα τόνο του πορτοκαλί και όχι τόσο του ροζ.

Ροζ και δαμασκηνί σκιές

skies mation

Όπως το ροζ και το δαμασκηνί ταιριάζουν απόλυτα με τα μπλε μάτια, έτσι το ίδιο ισχύει και για τα πράσινα. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις αυτά τα δύο χρώματα, βάζοντας το ροζ για βάση και στην εξωτερική γωνία το δαμασκηνί για να τονίσει την λάμψη των ματιών σου.

Μάσκαρα

mascara

Επειδή το χρώμα σου είναι ανοιχτό, χρησιμοποίησε απαραίτητα μάσκαρα. Μπορείς να παίξεις με τα χρώματα και δεν είναι απαραίτητο να επιλέγεις μόνο μαύρο χρώμα. Το μπλε και το μοβ είναι εξίσου ιδανικές επιλογές.