Διάλεξε αξεσουάρ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Όπως υπάρχουν ιδανικά χτενίσματα και κουρέματα ανάλογα με το σχήμα ενός προσώπου, υπάρχουν και τα αντίστοιχα αξεσουάρ.

 Αξεσουάρ που θα κρύψουν τις ατέλειες και θα τονίσουν τα δυνατά σας σημεία. Ποια είναι όμως τα ιδανικά αξεσουάρ για το σχήμα του προσώπου σας;

Μήπως θα έπρεπε να τα μάθετε, έτσι ώστε να απογειώσετε την εμφάνιση σας με μικρές και απλές πινελιές που θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση σας;

Δείτε τις παρακάτω συμβουλές και ανακαλύψτε πως να επιλέξετε τα ιδανικά αξεσουάρ για το σχήμα του προσώπου σας;

Πριν όμως προχωρήσετε στη λίστα με τις συμβουλές, δείτε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας.

Βρείτε το σχήμα του προσώπου σας:

1. Στρογγυλό:

Αν το πρόσωπο σας έχει ένα απαλό κυκλικό σχήμα με πλάτος περίπου ίσο με το μήκος του, τότε έχετε στρογγυλό πρόσωπο.

2. Οβάλ:

Έχετε ισορροπημένα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο σας και το πηγούνι σας είναι λίγο πιο στενό από το μέτωπο; Τότε έχετε οβάλ πρόσωπο.

3. Τετράγωνο:

Το πρόσωπο που οι γωνίες στην γραμμή του σαγονιού, των ζυγωματικών και του μετώπου είναι σαφώς καθορισμένες θεωρείται τετράγωνο.

4. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:

Όταν το μέτωπο έχει εύρος και η γραμμή του σαγονιού και του πηγουνιού είναι στενή, τότε το πρόσωπο έχει το σχήμα καρδιάς.

Τώρα ήρθε η ώρα να να επιλέξετε τα ιδανικά αξεσουάρ για το σχήμα του προσώπου σας:

Δείτε μερικές συμβουλές για να επιλέξετε σωστά τα αξεσουάρ και κοσμήματα σας για να τονίσετε την φυσική ομορφιά σας και το σχήμα του προσώπου σας.

Επιλέγοντας αξεσουάρ για στρογγυλό πρόσωπο:

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, επιλέξτε αξεσουάρ που θα το κάνουν να δείχνει πιο μακρύ και θα καθορίσουν το σχήμα του. Τα ιδανικά αξεσουάρ για το σχήμα του προσώπου σας είναι:

– Τα ιδανικά σκουλαρίκια για ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι τα μακριά, κρεμαστά. Κι αυτό διότι δημιουργούν μια οφθαλμαπάτη και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ.

– Όσον αφορά τα γυαλιά, οράσεως αλλά και ηλίου, θα πρέπει να είναι ορθογώνια, έτσι ώστε να καθορίζουν περισσότερο τα μάτια σας.

– Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιλέξετε να φορέσετε κρίκους ή στρογγυλούς σκελετούς γυαλιών. Επιλέγοντας κάτι τέτοιο, θα κάνετε το πρόσωπο σας να φαίνεται ακόμη πιο στρογγυλό.

Τα ιδανικά αξεσουάρ για ένα οβάλ πρόσωπο:

Τα ήπια και ισορροπημένα χαρακτηριστικά του οβάλ προσώπου χρειάζονται να καθοριστούν. Γι’ αυτό επιλέξτε αξεσουάρ που έχουν γωνιακό σχήμα. Δείτε ποια είναι τα ιδανικά:

– Τα σκουλαρίκια με καθορισμένο σχήμα, όπως τα τετράγωνα, τα τρίγωνα και βέβαια οι κρίκοι.

– Αποφύγετε τα μακριά κομμάτια, τα οποία τείνουν να κάνουν πιο μακρύ το πρόσωπο σας. Επενδύστε σε πιο κοντά αξεσουάρ, τα οποία θα εξισορροπήσουν το σχήμα του προσώπου σας.

– Όσον αφορά τα γυαλιά, επιλέξτε σκελετούς που έχουν καθαρά γεωμετρικό σχήμα και είναι ελαφρώς στρογγυλεμένοι στις άκρες.

Τι αξεσουάρ να φορέσετε αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο:

Το τετράγωνο πρόσωπο έχει πολύ καθορισμένο σχήμα και γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε αξεσουάρ που θα απαλύνουν τις σκληρές του γωνίες. Επομένως, τα ιδανικά αξεσουάρ για το πρόσωπο σας είναι:

– Τόσο τα σκουλαρίκια, όσο και τα κολιέ θα πρέπει να είναι μακριά.

– Επίσης, τα γυαλιά σας θα πρέπει να είναι στρογγυλεμένα ή να έχουν καμπύλες γραμμές στο σκελετό τους.

– Ιδανικά αξεσουάρ που απαλύνουν το πρόσωπο είναι αυτά που είναι φτιαγμένα από πολυτελή υλικά, όπως οι πέρλες και τα πούπουλα.

Στολίστε ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι ευρύ, αλλά καταλήγει σε ένα πιο στενό σημείο. Επιλέξτε λοιπόν αξεσουάρ που προσθέτουν κάποιο μήκος στο πρόσωπο σας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

– Μακριά, κρεμαστά σκουλαρίκια που απεικονίζουν εντυπωσιακά στοιχεία, όπως διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους.

– Τα γυαλιά θα πρέπει να έχουν μακρόστενα σχήματα ή να έχουν καμπύλες στο πάνω μέρος. Δοκιμάστε για παράδειγμα ένα cat eye γυαλί.

– Τέλος, δοκιμάστε χοντρά αξεσουάρ, όπως κασκόλ ή μεγάλες αλυσίδες.