Θωράκισε τα μαλλιά σου από το αλάτι & το χλώριο

Η απώλεια υγρασίας εξαιτίας του ήλιου, της θάλασσας ή της πισίνας, όπως επίσης και η αλλοίωση της υφής και του χρώματος των βαμμένων ή με ανταύγειες μαλλιών, ευθύνονται για τη ‘χαμένη’ ζωντάνια των μαλλιών μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι ανεπιθύμητες συνέπειες όπως το ξεθώριασμα του χρώματος, οι αδύναμες άκρες, η ψαλίδα, η άγρια υφή και η έλλειψη λάμψης μπορούν ν’ αποφευχθούν με τη χρήση ειδικών επαγγελματικών προϊόντων με αντηλιακά φίλτρα και άφθονους ενυδατικούς παράγοντες. Παράλληλα, ακολουθήστε εύκολα και γρήγορα tips και προστατέψτε τα μαλλιά σας με τον καλύτερο τρόπο!

Tips για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι

  • Βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης προτού βουτήξετε στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Έτσι θα επηρεαστούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο. O καλύτερος τρόπος για να ψεκάσετε το αντηλιακό των μαλλιών σας στη θάλασσα μετά το μπάνιο, είναι πρώτα να τα ξεπλύνετε με νερό βρύσης και μετά να τα σκουπίσετε απαλά με την πετσέτα.
  • Βρείτε μια κούπ και ένα χτένισμα τα οποία να μη χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια! Οι αλογοουρές και τα επιμελώς ατημέλητα σινιόν είναι οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
  • Προτιμήστε μια βαφή έναν με δύο τόνους πιο σκούρα από την απόχρωση που χρησιμοποιείτε συνήθως, καθώς το χρώμα θα ανοίξει με τον ήλιο, τη θάλασσα ή την πισίνα και το πιο συχνό λούσιμο!
  • Η ζέστη εντείνει το πρόβλημα της λιπαρότητας! Επιλέξτε προσεκτικά προϊόντα με συνθέσεις και υφές που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.
  • Στο σπίτι αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό για το λούσιμο των μαλλιών και χρησιμοποιήστε το κατάλληλο σαμπουάν για να απομακρύνετε όλα τα «κατάλοιπα» της παραλίας ή της πισίνας! Εφαρμόστε την ιδανική μάσκα για τα μαλλιά σας ώστε να τα ενυδατώσετε και ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό ή κρύο νερό! Χτενίστε τα μαλλιά με χτένα που έχει αραιά δόντια, για να μειώσετε τον κίνδυνο του σπασίματος της τρίχας, ξεκινώντας πάντα από τις άκρες των μαλλιών! Σκουπίσετε απαλά με την πετσέτα!
  • Καταναλώνετε καθημερινά επαρκή ποσότητα υγρών, λαχανικών και φρούτων η οποία διασφαλίζει την υγεία και σωστή ενυδάτωση της τρίχας.