Στυλιστικά λάθη που πρέπει πάντα να αποφεύγεις

Μπορεί να διαθέτετε το τέλειο σώμα με τις καλύτερες αναλογίες, αλλά οι επιλογές των ρούχων σας να καταστρέφουν πλήρως την εικόνα σας. Όπως επίσης, μπορεί να διαθέτετε κάποιες ατέλειες και με τις σωστές στυλιστικές επιλογές να τις κρύβετε ή να τις κάνετε πιο ανεπαίσθητες.

Ανακαλύψτε λοιπόν τα βασικότερα και σημαντικότερα στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες οι γυναίκες και δεν το καταλαβαίνουμε. Πρόκειται για μικρές και απλές λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά στην εμφάνιση μας.

Διορθώνοντας τα μπορούμε να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα μας και να μάθουμε πως να κρύβουμε τα αδύναμα μας σημεία και να τονίζουμε τα δυνατά μας.

Από τα μεγάλα μοτίβα και τα βολάν, μέχρι τις οριζόντιες ρίγες, ανακαλύψτε τι μπορεί να καταστρέψει πλήρως την εμφάνιση σας και διορθώστε το.

Μεγάλα τετράγωνα – καρό

Στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες (2)

Ως γνωστόν τα ρούχα με μεγάλα μοτίβα, όπως τα μεγάλα τετράγωνα μπορούν να καταστρέψουν την σιλουέτα μας. Ο λόγος είναι πως διευρύνουν την εικόνα μας και μας κάνουν να φαινόμαστε πιο παχιές. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επιλέγουμε ρούχα με μικρά σχέδια ή μονόχρωμα κομμάτια.

Οριζόντια prints

Στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες (3)

Τα οριζόντια prints αποτελούν ένα ακόμη από τα στυλιστικά λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε. Τα συγκεκριμένα μοτίβα τείνουν να κάνουν την σιλουέτα μας να δείχνει πιο φαρδιά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Αν λοιπόν τα ριγέ είναι το αγαπημένο σας μοτίβο, δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να τα ξαναφορέσετε. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε την κατεύθυνση των ριγών. Επιλέξτε λοιπόν ρούχα με κάθετες γραμμές που τείνουν να επιμηκύνουν σε ύψος το σώμα σας και να σας κάνουν να δείχνετε λεπτότερη και ψηλότερη.

Πολλά διακοσμητικά στοιχεία

Στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες (4)

Τα πολλά βολάν και οι πιέτες προσθέτουν πόντους σε μια σιλουέτα και μας κάνουν να φαινόμαστε πιο παχιές και γεμάτες. Μπορεί να είναι ωραία αυτά τα σχέδια, αλλά αν δεν θέλουμε να δείχνουμε παραπάνω κιλά απ’ ότι είμαστε στην πραγματικότητα θα πρέπει να τα αποφεύγουμε. Επιλέξτε ρούχα με ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ένα μπλουζάκι με φερμουάρ ή κάθετες ρίγες που θα κάνουν το σώμα σας να δείχνει πιο λεπτό και μακρύ.

Μεγάλα μοτίβα με οριζόντια στοιχεία

Στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες (5)

Όπως αναφέραμε τα μεγάλα prints αποτελούν ένα από τα στυλιστικά λάθη που κάνουμε πολύ συχνά. Μπορούν να κάνουν το σώμα μας να δείχνει πιο παχύ και πιο φαρδύ απ’ ότι είναι. Όπως επίσης τα lace up σανδάλια θα κάνουν τα πόδια μας να δείχνουν πιο κοντά. Αν όμως φορέσουμε ένα top με λαιμόκοψη V και μια pencil φούστα με σκίσιμο μπορούμε να δείχνουμε πιο ψηλή. Το ιδανικό είναι να επιλέγουμε ρούχα που έχουν ίδιο χρώμα για να δημιουργήσουμε μια υπέροχη μονοχρωμία, όπως επίσης να φοράμε παπούτσια στο χρώμα του δέρματος για να δείχνουμε ψηλότερη και λεπτότερη.

Λαιμόκοψη χαμόγελο

Στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες (6)

Μια λαιμόκοψη χαμόγελο σε ένα φόρεμα θα δώσει την εντύπωση πως είστε πιο παχιά, ενώ φορώντας ένα φόρεμα με V λαιμόκοψη μπορείτε να δείχνετε πολύ πιο κομψή.

Χοντρές οριζόντιες γραμμές

Στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες (7)

Το μόνο χειρότερο πράγμα από τις οριζόντιες ρίγες είναι οι φαρδιές και έντονες οριζόντιες ρίγες. Σε αντίθεση με μια μακριά φούστα με φαρδιές οριζόντιες γραμμές, ένα εφαρμοστό μακρύ φόρεμα με μια ζώνη στη μέση θα μας κάνει να δείχνουμε πιο λεπτή.

Έντονα χρώματα

Στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες (8)

Τα έντονα χρώματα θα σας κάνουν να δείχνετε πιο γεμάτη απ’ ότι τα ρούχα με πιο απαλές αποχρώσεις. Αν δείτε την εικόνα πιο προσεκτικά θα ανακαλύψετε πως το μπλουζάκι είναι ακριβώς ίδιο και στις δυο φωτογραφίες. Αυτό που αλλάζει είναι το χρώμα των ριγών του. Στο αριστερό η μέση και οι ώμοι της κοπέλας δείχνουν πιο φαρδιοί, ενώ στην δεξιά που οι ρίγες είναι πιο απαλές φαίνονται πιο στενοί. Επίσης το παντελόνι της αριστερής εικόνας είναι φαρδύ και παχαίνει την κοπέλα σε αντίθεση με το αριστερό που είναι πιο εφαρμοστό.

Bonus: Η επιλογή του τέλειου jean

Στυλιστικά λάθη που κάνουμε όλες (9)

Για να επιλέξετε το ιδανικό jean για τον σωματότυπο σας θα πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω πράγματα:

– Υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια jean που σίγουρα θα βρείτε το ιδανικό για τον σωματότυπο σας.
– Όταν αγοράζετε ένα jean παντελόνι, επιλέξτε ένα νούμερο μικρότερο από το πιο άνετο, διότι το ύφασμα αυτό τείνει να ανοίγει και να σακουλιάζει μετά από λίγο.
– Τα πιο σκούρα χρώματα είναι πιο κομψά και συνδυάζονται πιο εύκολα.
– Δώστε σημασία στις ραφές του jean, τόσο στις τσέπες, όσο και στις υπόλοιπες.

Δείτε μερικά ακόμη από τα συνηθισμένα στυλιστικά λάθη που κάνουμε:

1. Ακολουθούμε ότι προστάζει η μόδα χωρίς να σκεφτόμαστε τι μας ταιριάζει.
2. Δεν επιλέγουμε ρούχα ανάλογα με τον σωματότυπο μας, αλλά με βάση το γούστο μας.
3. Κάνουμε λάθος mix & match στα χρώματα.
4. Δεν δίνουμε σημασία στο αν φαίνεται η τιράντα του σουτιέν ή όχι.
5. Βάζουμε μαύρα εσώρουχα με λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα.
6. Αναμειγνύουμε τα στυλ και δεν επιλέγουμε ένα μόνο για την εμφάνιση μας.
7. Συνδυάζουμε prints που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.
8. Δεν σιδερώνουμε κάποια από τα ρούχα μας.
9. Φοράμε συνεχώς jean παντελόνια και ξεχνάμε τα υπόλοιπα.
10. Φοράμε πολλά αξεσουάρ μαζί.
11. Επιλέγουμε τσάντες που φαίνονται μεγαλύτερες από εμάς, μόνο και μόνο επειδή χωράνε πολλά πράγματα.