Συμβουλές για τέλειο νυφικό μακιγιάζ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ένα γεγονός σχετικά με τους γάμους: η νύφη είναι η πρωταγωνίστρια της βραδιάς. Εννοείται πως η νύφη είναι στο επίκεντρο της προσοχής και είναι αυτή που θα έχει όλα, μα όλα τα μάτια του κόσμου πάνω της. Είναι λογικό λοιπόν όλες οι γυναίκες να θέλουν να είναι όσο πιο όμορφες, λαμπερές και εντυπωσιακές γίνεται την πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής τους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λοιπόν ασχολούνται τόσο πολύ με το σχεδιασμό του γάμου τους. Κάποιες το κάνουν μάλιστα απ’ όταν είναι κοριτσάκια!

Ένα από τα πιο δύσκολα και πιο σημαντικά μέρη του προγραμματισμού κάθε γάμου, είναι φυσικά το νυφικό και γενικά η εμφάνιση της εκείνη την ημέρα. Γιατί λέω γενικά η εμφάνιση της; Μα φυσικά, γιατί εκείνη την ημέρα ο κόσμος δε θα βλέπει μόνο το νυφικό της, αλλά θα την “εξετάσει” από τη κορυφή έως τα νύχια. Με άλλα λόγια, τα πάντα από το φόρεμα και τα παπούτσια, ως το χτένισμα τα νύχια και το μακιγιάζ, θα πρέπει να είναι τέλεια. Είναι γνωστό άλλωστε πως από τις γυναίκες δεν ξεφεύγει η παραμικρή λεπτομέρεια ή ψεγάδι από την εμφάνιση μιας άλλης!

Το μακιγιάζ λοιπόν είναι αυτό που συμπληρώνει το νυφικό, αλλά και γενικά τη νυφική εμφάνιση. Είναι αυτό που μπορεί να κάνει μία νύφη λαμπερή και εκθαμβωτική ή κιτσάτη και “λατέρνα”. Με άλλα λόγια, το νυφικό μακιγιάζ μπορεί να είναι αυτό που μπορεί να υψώσει ή να καταστρέψει μία γαμήλια εμφάνιση. Ακόμη και το πιο ακριβό και όμορφο νυφικό, μπορεί να “χαντακωθεί” από ένα κακό ή υπερβολικό μακιγιάζ.

Φαντάζομαι πως δε χρειάζεται να πω πως το νυφικό μακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται από κάποιον επαγγελματία. Δεν είναι πολλές οι γυναίκες που έχουν τις απαραίτητες ικανότητες αλλά και υλικά για να πετύχουν μόνες τους ένα μακιγιάζ που να μοιάζει με το επαγγελματικό. Μπορεί λοιπόν να κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά το επαγγελματικό μακιγιάζ είναι μονόδρομος για την ημέρα του γάμου. Η καλύτερη περίπτωση μάλιστα θα ήταν να κάνετε μία ειδική συμφωνία με τον make-up artist, με την οποία θα αναλάβει και το μακιγιάζ της κουμπάρας και γενικά όλων των γυναικών που θα είναι κοντά στη νύφη και στο γαμπρό, ειδικά κατά την διάρκεια της τελετής.

Αυτό το μικρό μυστικό δεν είναι παρά ένα από τα πολύ σημαντικά που θα δούμε παρακάτω! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα μυστικά για ένα τέλειο νυφικό μακιγιάζ!

Μη περιμένετε τη τελευταία στιγμή!

Είναι γνωστό πως οι Έλληνες είμαστε λαός της τελευταίας στιγμής. Αυτό μπορεί κάποιες φορές να λειτουργεί υπέρ μας, αλλά ο γάμος μας ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι μία από αυτές τις φορές και περιπτώσεις! Δεν υπάρχει χειρότερη ιδέα από το να επιλέξετε τον make-up artist για το γάμο σας τη τελευταία στιγμή. Όχι μόνο θα σας χρεώσει παραπάνω, αλλά δε θα προλάβετε να κάνετε και αρκτετά δοκιμαστικά, τα οποία, όπως θα πούμε και αμέσως μετά, είναι απολύτως απαραίτητα για το σωστό μακιγιάζ. Όσο καθυστερείτε να προσλάβετε make-up artist, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να έχετε το τέλειο μακιγιάζ την ημέρα του γάμου σας ή ένα μακιγιάζ που να σας αρέσει και να σας εκφράζει απόλυτα. Μην αφήσετε λοιπόν ένα τόσο σημαντικό θέμα στη τύχη ή τη τελευταία στιγμή!

Να κάνετε όσα δοκιμαστικά χρειαστείτε!

Πολλές μέλλουσες νύφες δεν ξέρουν καν ότι μπορούν να κάνουν δοκιμάστικα μακιγιάζ πριν την ημέρα του γάμου τους! Τεράστιο λάθος! Θα πρέπει πάντα, σε συνεννόηση με τον make-up artist να κάνετε δοκιμάστικα και μάλιστα όσα θα χρειαστεί για να πετύχετε το look που θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένες. Έτσι δε θα τρέχετε τη τελευταία στιγμή και θα είστε και σίγουρες για το πως θα είστε την ημέρα του γάμου σας. Μη λυπηθείτε το χρόνο που θα σπαταλήσετε. Μπορείτε μάλιστα να μετατρέψετε τα δοκιμαστικά σε event και να πάτε μαζί με τις φίλες σας. Μία καλή ιδέα είναι να κανονίσετε τα δοκιμαστικά την ημέρα του bachelorette party σας ή μία μέρα που σκοπεύετε να βγείτε με τον άνδρα ή τις φίλες σας. Έτσι μετά το δοκιμαστικό, θα κάνετε μία έξοδο βαμμένη στην πένα και θα αισθανθείτε για λίγο σαν star του Hollywood στο κόκκινο χαλί.

Δείξτε στον make-up artist το νυφικό σας

Το νυφικό παίζει πολύ σηκαντικό ρόλο στο νυφικό μακιγιάζ σας,. Για την ακρίβεια, το μακιγιάζ θα πρέπει να δημιουργηθεί ή να προσαρμοσθεί ανάλογα με το νυφικό σας. Το χρώμα και οι τόνοι που θα χρησιμοποιήσει ο make-up artist για παράδειγμα, θα εξαρτηθούν από το χρώμα και το στυλ του νυφικού. Αν ας πούμε το νυφικό σας έχει έντονο μπούστο ή ντεκολτέ, ο make-up artist θα πρέπει να φροντίσει το μπούστο σας να έχει το ίδιο χρώμα με το πρόσωπο σας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μία αντίθεση στον τόνο του δέρματος του προσώπου και του μπούστου και των άλλων μερών του σώματος που αποκαλύπτει το νυφικό. Γι’ αυτό θα πρέπει να του δείξετε μία φωτογραφία του νυφικού σας αμέσως μόλις το επιλέξετε ή κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών σας. Ακόμα καλύτερα θα είναι να το φορέσετε κιόλας την ημέρα των δοκιμαστικών!

Θα πρέπει κι’ εσείς να προσέξετε κάποια πράγματα

Καλό θα είναι να μην τα περιμένετε όλα από τον make-up artist ή να μην του κάνετε τη ζωή δύσκολη τέλος πάντων! Αν ο γάμος σας είναι να γίνει το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο ας πούμε, είναι καλό να μην μαυρίσετε πάρα πολύ, καθώς το μπρονζέ χρώμα δεν ταιριάζει με τα περισσότερα νυφικά και γενικά θα δυσκολέψει πολύ τόσο το έργο, όσο και το αποτέλεσμα του make-up artist. Καλό είναι επίσης να μην αφήσετε τον εαυτό σας τελείως ατημέλλητο με τη λογική ότι θα σας “σενιάρει” ένας επαγγελματίας. Θα πρέπει να φροντίζετε την επιδερμίδα σας και ειδικά το πρόσωπο σας όσο πιο πολύ μπορείτε τις ημέρες πριν τον γάμο σας. Είπαμε, οι make-up artist είναι γάτες στο νυφικό μακιγιάζ, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα!

Κρατήστε τον make-up artist και για τη δεξίωση

Στη δεξίωση του γάμου σας, τόσο εσείς η ίδια όσο και το νυφικό μακιγιάζ σας, θα υποστείτε μεγάλη ταλαιπωρία. Το μακιγιάζ σας λοιπόν είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χαλάσει, όσο καλή δουλειά κι’ αν έχει κάνει ο make-up artist. Σίγουρα δε θέλετε να βγείτε φωτογραφία με τους καλεσμένους σας και να έχετε χαλασμένο μακιγιάζ! Γι’ αυτό θα πρέπει να κρατήσετε τον make-up artist και στη δεξίωση για να σας φρεσκάρει ή να σας ανανεώσει το μακιγιάζ στα γρήγορα όποτε το χρειαστείτε. Μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο!