Φακίδες: Το μακιγιάζ που θα τις κάνει να φανούν υπέροχες

Μια «ατέλεια» που εξελίχθηκε σε σέξι χαρακτηριστικό του γυναικείου προσώπου.

Κάποτε οι φακίδες στο δέρμα της περιοχής του προσώπου αποτελούσαν μόνιμο «εχθρό» των γυναικών, που προσπαθούσαν να τις εξαφανίσουν με τη βοήθεια δερματολόγου ή τουλάχιστον να τις καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τη βοήθεια των καλλυντικών και να δημιουργήσουν μια ομοιόμορφη όψη στο πρόσωπο, επάνω στην οποία θα ολοκληρώσουν το μακιγιάζ τους.

Η προσέγγιση όμως αυτή έχει πια αλλάξει, επηρεασμένη και από τις τάσεις στο χώρο της ομορφιάς, που παροτρύνουν κάθε γυναίκα να «αγκαλιάσει» τις χαριτωμένες φακίδες της.

Η άνοιξη είναι μια καλή ευκαιρία για να τις αναδείξετε με μικρές αλλαγές στο μακιγιάζ σας. Ξεχάστε τους σκούρους τόνους στο foundation και τα δεκάδες προϊόντα που χρησιμοποιούσατε.

Παρακάτω ακολουθούν επτά χρήσιμες συμβουλές, που μπορείτε να τις υιοθετήσετε, εμπνευσμένες και από τις προτιμήσεις διάσημων γυναικών του Χόλιγουντ με αυτό το χαρακτηριστικό.

  • Δημιουργήστε την κατάλληλη βάση

Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή μίνεραλ πούδρα για να καλύψετε την επιφάνεια του προσώπου. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι τόσο παχύρρευστα κι έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο απαλό και πιο φυσικό, χωρίς να σημαίνει πως δεν πετυχαίνει την ομοιομορφία. Οι φακίδες παραμένουν ευδιάκριτες.

  • Τονίστε τα μάτια σας

Αν επιθυμείτε να στρέψετε τα βλέμματα σε κάποιο άλλο σημείο του προσώπου σας και παράλληλα να διατηρήσετε τη φυσικότητα στο μακιγιάζ σας, φορέστε μαύρο eyeliner στα μάτια και δημιουργήστε το γατίσιο βλέμμα. Προσθέστε ρουζ στο χρώμα υγείας στα μάγουλα και ένα απαλό ροζ κραγιόν.

  • Προτιμήστε το φυσικό λουκ

Τονίστε τα μάτια σας φορώντας έντονη μάσκαρα, για πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες. Αυτό θα κάνει το βλέμμα σας πιο σαγηνευτικό και γοητευτικό. Φορέστε απλά την ενυδατική σας ή την μίνεραλ πούδρα. Παραλείψτε το ρουζ και το κραγιόν.

  • Δημιουργήστε ένα γήινο σμόκι λουκ

Ιδανική επιλογή για να μετατρέψετε το πρωινό σας μακιγιάζ σε πρωινό, χωρίς να προσθέσετε δεκάδες χρώματα στα μάτια σας, παρά μόνο μια σκούρα καφέ σκιά για το σμόκι και λίγη ποσότητα από το ρουζ σας (στα μάτια) για να δώσετε βάθος στο βλέμμα. Το ίδιο σμόκι αποτέλεσμα μπορείτε να το πετύχετε και με ένα σκούρο καφέ, μαλακό μολύβι ματιών. Αφού εφαρμόσετε στα μάτια, «σβήστε» το χρώμα με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου σκιών. Οι κινήσεις πρέπει να είναι κυκλικές, κοντά στην εξωτερική γωνία των ματιών, αλλά και τις ρίζες των βλεφαρίδων. Ανανεώστε το μακιγιάζ φορώντας λίγη ποσότητα του ρουζ πάλι στα μάγουλα και διάφανο γκλος στα χείλη.

  • Τολμήστε να φορέσετε χρώμα στα μάτια

Δεν χρειάζεται να επιμένετε στο κλασικό μαύρο μολύβι για το μακιγιάζ των ματιών σας. Αντιθέτως και μάλιστα αν τα μάτια σας είναι πράσινα ή γαλανά, όπως της ηθοποιού Εμμα Στόουν, μπορείτε κάλλιστα να το αντικαταστήσετε με αποχρώσεις όπως το μοβ, το πράσινο, το τιρκουάζ ή το μπλε.

  • Φωτίστε το πρόσωπο σας

Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι ανάγκες για πιο λαμπερό και φωτεινό πρόσωπο αυξάνονται. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε και με το μακιγιάζ σας. Φορέστε highlighter στα ζυγωματικά σας και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις απαλές ροζ ή μπεζ ή και χρυσές σκιές. Θα δείξουν πιο μεγάλα και πιο ξεκούραστα. Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με μάσκαρα, κραγιόν σε pink peach απόχρωση και λίγη ποσότητα μπρόνζερ αλλά απέφυγε αυτά με τους πορτοκαλί τόνους.

  • Τονίστε τα χείλη σας

Τα κόκκινα ζουμερά χείλη δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Σέξι και αισθησιακά, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου και απογειώνουν το λουκ μιας γυναίκας. Αν αγαπάτε κι εσείς το κόκκινο χρώμα, μην το καταργήσετε από το νεσεσέρ σας επειδή έχετε φακίδες. Απλώστε τη μίνεραλ πούδρα ή την ενυδατική με χρώμα στο πρόσωπο. Χαρίστε χρώμα υγείας στο πρόσωπο σας με ελάχιστη ποσότητα ρουζ στα μάγουλα. Τονίστε τις βλεφαρίδες σας με μάσκαρα σε καφέ απόχρωση που θα τους δώσουν μήκος, χωρίς να τις κάνουν υπερβολικές. Φορέστε το κόκκινο ματ κραγιόν ή γκλος. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε τις εξής αποχρώσεις: βερικοκί ή κοραλλί.