7 λόγοι για να ξυπνάς καθημερινά 10 λεπτά νωρίτερα

Για πολλούς από εμάς, το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι ανάλογο με έναν… εφιάλτη. Ειδικά εάν είσαι λάτρης του ύπνου, ξέρεις πολύ καλά πως είναι το snooze στο ξυπνητήρι σου να είναι μια από τις αγαπημένες σου συνήθειες και το να «τρέχεις» για να προλάβεις να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά να είναι απλά καθημερινότητα.

Όμως. μήπως έφτασε η ώρα να αναλογιστείς πως αν ξυπνήσεις έστω και δέκα λεπτά νωρίτερα μπορείς να έχεις ένα ποιοτικότερο ξύπνημα (άρα και μέρα); Παρακάτω θα βρεις 7 πράγματα για τα οποία σίγουρα αξίζει να θυσιάσεις λίγα παραπάνω λεπτά χουζουρέματος. Ξεκίνα από αύριο κιόλας!

Σίγουρα, αξίζει ένα snooze λιγότερο για να απολαύσεις ήρεμα τα παρακάτω:

1.Να απολαύσεις το πρωινό σου

Κάθισε στο τραπέζι και απόλαυσε με την ησυχία σου το πρώτο (και σημαντικό) γεύμα της μέρας αντί να τρως «στο πόδι», συνήθεια που σε γεμίζει με άγχος «με το καλημέρα».

2.Nα ανανεωθείς με μία μάσκα προσώπου

O κλιματισμός του γραφείου σου, κατά τη διάρκεια του 8ωρου που είσαι εκεί, μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου ξηρή και αφυδατωμένη. Ξεκίνα λοιπόν τη μέρα σου με μια μάσκα ενυδάτωσης για να είσαι φρέσκια και λαμπερή.

3.Να κάνεις ένα δεκάλεπτο πρωινή γυμναστική

Ξεκίνα με δύο γύρους από ένα πεντάλεπτο σετ ασκήσεων. θα αποκτήσεις ενέργεια, θα ανεργοποιήσεις τον οργανισμό σου και θα τελειώσεις πριν καν το καταλάβεις!

 

4.Να κάνεις stretching

Θα σε ανανεώσει, θα βελτιώσει τη ροή του αίματός σου και θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό σου με τον καλύτερο τρόπο.

5.Να καθαρίσεις το σπίτι από τον χθεσινοβραδινό «χαμό»

Αν το προηγούμενο βράδυ είχες επ[ισκέψεις και στο σπίτι σου επικρατεί πανικός, αφιέρωσε ένα πρωινό δεκάλεπτο για να συμμαζέψεις. Έτσι, θα επιστρέψεις σπίτι σου μετά τη δουλειά και θα βρεις τα πάντα τακτοποιημένα, κάτι που θα σε ανακουφίσει και δεν θα σου δημιουργήσει αναστάτωση.

6.Να κατέβεις από το λεωφορείο μία στάση νωρίτερα

Και να περπατήσεις μέχρι τη δουλειά σου, αν ο καιρός το επιτρέπει. Θα σε βοηθήσει να κάψεις έξτρα θερμίδες, να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και να αναπνεύσεις φρέσκο αέρα.

7.Nα διαβάσεις κάτι (αλλά όχι στο κινητό σου)

Ξεκίνα τη μέρα σου με ποιοτικό χρόνο για εσένα, όπως το να διαβάσεις μερικές σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο και να συνεχίσεις με άλλη διάθεση τη μέρα σου. Απόφυγε να μπαίνεις με το κινητό στα social media και δώσε λίγο χρόνο σε εσένα.