Μπορούν τα παπούτσια να κολακεύσουν… τα οπίσθιά σου; Κι όμως!

H Βρετανική Vogue έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν ένα άρθρο, όπου η αρχισυντάκτρια της, Emily Sheffield, εξηγούσε γιατί τα kitten heels (ναι καλά διάβασες, μιλάμε για αυτά τα αντισέξι παπούτσια με το πολύ χαμηλό τακούνι) είναι το πιο κολακευτικό ζευγάρι που μπορείς να φορέσεις για τα οπίσθιά σου. Όπως εξηγούσε συγκεκριμένα «δίνουν στους γλουτούς ακριβώς την ‘ανύψωση’ που χρειάζονται ενώ παράλληλα σου επιτρέπουν να περπατάς με σταθερότητα αλλά κουνώντας τους ελαφριά. Και διαβάζοντας το αυτό κάτι γκρεμίστηκε μέσα μας και γεννήθηκαν χιλιάδες ερωτηματικά. Δηλαδή τα ψηλοτάκουνα που αποθεώναμε όλες έως τώρα δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στους γλουτούς μας; Δεν είναι αυτά που μας κάνουν να πλησιάζουμε το όνειρο της Jennifer Lopez και της Kim Kardashian;

Στην Daily Mail είχαν ακριβώς τις ίδιες απορίες και για αυτό φώναξαν την ποδίατρο, Εmma Suple, να τους εξηγήσει ποια είναι η ακριβής επίδραση κάθε διαφορετικού είδους παπουτσιού στην όψη των οπισθίων μας. Τα αποτελέσματα, όπως θα δεις παρακάτω, δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι… (έγραψε και πήγε να αγοράσει όσα περισσότερα ζευγάρια αθλητικών μπορούσε!)
070417 Paris Couture Street Style 01

TRAINERS
Υπάρχει η θεωρία ότι τα αθλητικά παπούτσια δείχνουν τα οπίσθιά μας μεγαλύτερα… και είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν τα δείχνουν και πιο ζουμερά και sexy. To πέλμα υποστηρίζει πάρα πολύ καλά τον κορμό μας, με αποτέλεσμα το βάρος μας να κατανέμεται σωστά στο σώμα και η κίνησή μας να είναι πιο σαγηνευτική από ποτέ. Είδες τα sneakers που φορούσες στο γυμναστήριο; Τώρα δικαιώνονται!
FLATS
Τα οπίσθιά μας «αποτελούνται» από τρεις γλουτιαίους μυς, τον μείζων, τον μέσο και τον ελάσσων. Τα φλατ παπούτσια, επειδή είναι πολύ άνετα, κάνουν αυτούς τους μυς να μην καταβάλουν προσπάθεια για να κρατήσουν το πίσω μέρος μας στο «ύψος» του. Ουσιαστικά χαλαρώνουν και αδρανοποιούνται με αποτέλεσμα να δείχνουν «πεσμένοι». Και μαζί με αυτούς και η αυτοπεποίθησή μας.
ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΑΚΟΥΝΙ
Αυτό το είδος τακουνιού παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα στο πέλμα και βοηθάει το σώμα μας ώστε να κατανέμει το βάρος του καλύτερα. Αυτό σημαίνει πως στεκόμαστε πολύ πιο άνετα πάνω σε αυτό το παπούτσι από ότι πάνω σε ένα ζευγάρι stilettos. Aυτό όμως δεν είναι απαραίτητα καλό γιατί η άνεση δεν συμβαδίζει πάντα με το σεξαπίλ. Το γεγονός του ότι δεν καταβάλουμε ιδιαιέτερη προσπάθεια για να σταθούμε πάνω τους κάνουν τους μυς των γλουτών να ατονούν και τα οπίσθιά μας να φαίνονται πιο επίπεδα. Έχουν όμως ένα πλύ καλό, η τέλεια θέση των ποδιών μας πάνω τους τα κάνει να φαίνονται απίστευτα καλλίγραμμα.
KITTEN HEELS
Τα γράψαμε και στην εισαγωγή μας, παρέχουν την ιδανική στάση σώματος χωρίς να πιέζουν το πέλμα. Έτσι μας επιτρέπουν να «κουνάμε» σωστά του γοφούς μας ενώ την ίδια στιγμή τα οπίσθιά μας είναι ανορθωμένα, λίγους πόντους μεν, αρκετούς δε για να δείχνουν θελκτικά.
92127b54aee44a6546a7fe3c33dac02c
STILETTOS
Αυτά τα παπούτσια κάνουν τα οπίσθιά μας να φαίνονται σαν νόστιμο ροδάκινο. Τα πόδια δείχνου πιο μακριά, ο κορμός τεντώνεται για να ισορροπήσει πάνω τους και τα οπίσθια «πετάγονται» κολακευτικά προς τα έξω. Αυτό όμως, εξηγεί η ποδίατρος στην Daily Mail, μπορεί να είναι πολύ sexy για την εικόνα μας, αλλά ταυτόχρονα ταλαιπωρεί το σώμα μας. Η άνιση κατανομή του βάρους μας κάνει να βάζουμε εξτρά πίεση στα γόνατα και κάτω μέρος της πλάτης, επειδή η λεκάνη μας «αιωρείται» σε μια αφύσικη θέση. Η σπονδυλική μας στήλη βρίσκεται ξαφνικά να κάνει μία αφύσικη καμπύλη και αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα σε ένα βάθος χρόνους (δες την Victoria Beckham που αναγκάστηκε να τα αποχωρίζεται πού και πού…)
WEDGES
Σε πολλές γυναίκες τα ισχία μας μπορεί να είναι ασύμμετρα και οι γλουτοί μας άνισοι μεταξύ τους. Τα συγκεκριμένα παπούτσια κρατώντας ουσιαστικά το πέλμα ακινητοποιημένο μέσα τους, περιορίζουν σημαντικά την κινητικότητα των ποδιών μας και κάνουν το σώμα από τη μία να φαίνεται άκαμπτο και από την άλλη να προσπαθεί να εξισορροπήσει την διαφορετικότητα των δύο πλευρών μας. Το αποτέλεσμα είναι να μην λυγίζουμε τα πόδια μας όσο θα έπρεπε για να είναι ελκυστικά τα οπίσθιά μας, αλλά να περιορίζουμε το φάσμα της κίνησης και να φαίνεται «ρομποτικό» το περπάτημά μας. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα περισσότερο για να αποδείξουμε πως δεν είναι ότι πιο θελκτικό μπορείς να φορέσεις.
b4cc40945bdc0742d1344dfaff6f055d