Μυστικά tips για σωστό λούσιμο & λαμπερά μαλλιά!

Aν το να έχεις κάθε μέρα υπέροχα μαλλιά είναι ένας από τους στόχους που θέλεις να θέσεις για τη νέα χρονιά, τότε ίσως πρέπει να επιστρέψεις στα βασικά και να σιγουρευτείς ότι, πρώτα απ΄ όλα τα λούζεις με το σωστό τρόπο.

Φυσικά, δεν υπάρχει ακριβώς “λάθος” τρόπος λουσίματος, ωστόσο υπάρχουν μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να φροντίζεις την υγεία των μαλλιών σου τόσο όσο το δέρμα και το πρόσωπό σου. Παρακάτω ο διάσημος Λονδρέζος κομμωτής Paul Windle σου δίνει 4 από αυτά.

Χρησιμοποίησε λίγο σαμπουάν

“Οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες σαμπουάν”, λέει ο Windle. “Το κόλπο είναι να τα λούζεις δύο φορές και να χρησιμοποιείς και στις 2 μικρή ποσότητα προϊόντος”.

Μην εστιάζεις στη σαπουνάδα

“Όσο πιο βρώμικα είναι τα μαλλιά σου τόσο λιγότερη σαπουνάδα θα κάνουν”. Αλλά εκτός από αυτό, η σύνθεση πολλών νέων σαμπουάν είναι τέτοια ώστε παράγουν λίγο αφρό- έτσι, η πολλή σαπουνάδα δεν είναι απαραίτητα ένδειξη σωστού καθαρισμού.

Ξέβγαλέ τα καλά

“Αυτό είναι που καθαρίζει στην πραγματικότητα τα μαλλιά, όχι το σαμπουάν”, υποστηρίζει ο Windle. Ρίξε άφθονο νερό (δεν υπάρχει φόβος να το παρακάνεις), και άσε τα μαλλιά σου να λάμψουν.

Εστίασε στον “καθαρισμό”

Όταν λούζεσαι, μη σκέφτεσαι απλώς να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν, αλλά αντιμετώπισε τη διαδικασία όπως τον καθαρισμό που κάνεις στο δέρμα σου. Επίλεξε ένα προϊόν καλής ποιότητας που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σου και κάνε απαλό μασάζ καθώς το απλώνεις. Η υγεία της τρίχας είναι το παν.