Οι 30 κανόνες για να έχουμε πάντα άψογο στυλ

Ήρθε η δύσκολη εποχή να αποχαιρετίσουμε τα φλατ σανδάλια, τα καφτάνια και να αναδιοργανώσουμε την ντουλάπα μας. Επειδή πολλά κορίτσια κατά καιρούς μου ζητάνε στυλιστικές συμβουλές, αποφάσισα να σας γράψω τους βασικούς κανόνες που θεωρώ ότι θα σας είναι χρήσιμες για να νιώθετε πάντα στυλάτες κι άνετες. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά τα μικρά μυστικά:…

… Γνωρίζω το σώμα μου: σημαίνει ξέρω ποιά είναι τα μεγέθη μου κι έτσι δεν χάνω χρόνο αγοράζοντας να δοκιμάζω νούμερα που δεν είναι για μένα, δεν παιδέυω την πωλήτρια κι επίσης ξέρω ποιά είναι τα δυνατά και ποιά τα αδύνατα μου σημεία.

1. Δεν διαλέγω ούτε πιό στενά (με την προοπτική ότι είναι κίνητρο να χάσω κιλά) ούτε πιό φαρδιά ρούχα. Και στις δύο περιπτώσεις θα δείχνω σαν να φοράω τα αποφόρια της μεγάλης μου αδελφής (ξέρω πόσο το σιχαίνεσι αυτό).

2. Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να περπατήσω με αυτά. Υπάρχουν φορές που τα παπούτσια είναι μόνο φτιαγμένα για τη Lady Gaga. Όσο μακρύ κι αν δείχνει το πόδι μας ένα ψηλοτάκουνο το αγοράζουμε μόνο όταν είμαστε σίγουρες ότι έχουμε το ταλέντο να ισσοροπούμε πάνω του.

3. Ψωνίζω πάντα μόνη μου. Κανείς δεν με ξέρει καλύτερα και ναι δεν τις θέλω τις συμβουλές σας.

4. Το ρολό για τις τρίχες της γάτας. Δεν φαντάζεστε πόσο ξενερωτικό είναι να είσαι άψογα ντυμένη κι οι τρίχες από το σκυλο ή τη γάτα σου που κατακλύζουν το αυτοκίνητο να σε δείχνουν σκονισμένη και παραμελημένη.

5. Ξέρω τα χρώματα μου. Όλες έχουμε καταλήξει ποιά είναι εκείνα που μας κολακεύουν κι εκείνα που μας θαμπώνουν. Μην υποκύπτουμε στο λάθος χρώμα ακόμα κι αν είναι σούπερ κομμάτι. Είναι για άλλη.

6. Οργανώνω τη ντουλάπα μου. Μεγάλη υπόθεση. Έτσι ξέρω κάθε στιγμή τι έχω μέσα, με τι να το συνδιάσω και το βρίσκω πάντα όταν το χρειάζομαι. Οπότε δεν κάνω την υποχώρηση να βάλω κάτι άλλο, γιατί η πρώτη μου επιλογή, κάπου είναι χωμένη και που να την βρώ τώρα.

7. ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΑ;;;; Όσο κι αν σου έχει γυαλίσει ο απέναντι στις μπάρες μην πας βαμμένη στο γυμναστήριο. Θα ιδρώσεις, θα ζοριστείς θα μουτζουρωθείς κι όταν δεις μετά τον εαυτό σου στον καθρέφτη στα αποδυτήρια θα ντραπείς. Άσε που σίγουρα μια γυναίκα βαμμένη στο γυμναστήριο δείχνει ανασφαλής!

8. Οργανώνω τα κοσμήματα μου. Όμην ξεχνάτε ότι ένα ιδιαίτερο κόσμημα μπορεί να δείξει και την πιό αδιάφορη εμφάνιση λαμπερή.

9. Διαλέγω ρούχα συνδετήρες. Δηλαδή φροντίζω να έχω πάντα μερικά κομμάτια (σακκάκι, παντελόνι κ.λ.π.) που μου ταιριάζουν και φορώντας το με άλλα σύνολα ταιριάζει και δίνει μια υπέροχη εικόνα.

10. Δεν πετάω τα μπουκάλια του κρασιού. Μεγάλο μυστικό. Τα τοποθετούμε μέσα στις μπότες κι έτσι δεν τσαλακώνει το δέρμα τους και δεν παραμορφώνονται. Καλό ε;

11. Γνωρίζω τη δύναμη του ντεκολτέ. Είμαστε μεγάλα κορίτσια και ξέρουμε πια πόσο ελκυστικό και σέξυ είναι ένα ωραίο ντεκολτέ. Ξέρουμε τα όρια του κι έχουμε πάντα τη συνείδηση ότι ένα ανοιχτό ντεκολτέ, φωτίζει ένα ωραίο πρόσωπο.

12. Ξέρω ποιά παπούτσια μου ταιριάζουν. Ξέρουμε πια να διαλέγουμε τα παπούτσια που ταιριάζουν στο πόδι μας. Ανάλογα με το πόσο λεπτή ή γεμάτη είναι η γάμπα μας επιλέγουμε αυτό που μας κολακεύει περισσότερο. Δεν υποκύπτουμε ποτέ σε κάτι που δεν μας ταιριάζει, όσο υπέροχο κι αν είναι το ντηζάιν του.

13. Δωρίζω τα ρούχα που ποτέ δεν φοράω. Όλες έχουμε ρούχα που ποτέ δεν φοράμε κι απλώς γεμίζουν τη ντουλάπα μας , κλέβουν χρήσιμο χώρο κι είναι και κακό φεγκ σουι.

14. Έχω στην ντουλάπα μου έναν κορσέ. Είναι φορές που θέλουμε να βάλουμε ένα στενό φόρεμα , αλλά είμαστε σε εκείνες τις μέρες που η κοιλιά μας είναι πρησμένη. Με τον κορσέ μπορούμε να κλέψουμε τους παραπάνω πόντους και τις εντυπώσεις.

15. Καθαρίζω το πορτοφόλι μου. Πάντα έρχεται μια στιγμή που όταν το ανοίγεις βλέπεις ότι πνίγεται στις αποδείξεις τα σημειώματα κι άλλα σκουπίδια που απλώς σας δίνουν βάρος. Διώξτε τα περιττά λοιπόν να πάνε στο καλό.

16. Δεν πνίγομαι στα κοσμήματα. Αν φοράμε ένα τεράστιο δαχτυλίδι που φωνάζει για να τραβήξει την προσοχή, δεν βάζουμε κι ένα κολιέ και σκουλαρίκια κι ένα χαλκά στη μύτη. Αν έχετε απορία ποιά είναι η ισσοροπία, να σκέφτεστε ότι όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.

17. Δεν παραστολίζομαι. Το ίδιο σχεδόν με το παραπάνω. Ειδικά σε περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε εντύπωση, τα φοράμε όλα μαζί. Κουλάρετε κι επιλέξτε σύνολα που αγαπάτε χωρίς να τα παραφορτώνετε στα αξεσουάρ.

18. Φοράω πάντα ωραία εσώρουχα. Πρώτον μας κάνει να νιώθουμε ωραία κι ίσως την στιγμή που θα σκύψουμε και φανεί η τιράντα του σουτιέν μας, η αποκάλυψη θα είναι προς όφελος μας.

19. Ποτέ δαντελωτά με κολλητά. Για εσώρουχα λέω. Είναι πολύ άτυχη στιγμή όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις βγεί με δαντελωτά εσώρουχα τα οποία διαγράφονται τέλεια μέσα από το κολλητό σας φόρεμα. Δείχνει φτηνό και το ξέρετε.

20. Ξέρω από βελόνα και κλωστή. Έχουμε ένα μίνι σετ ραπτικής στο σπίτι και στην τσάντα μας. Με αυτό τον τρόπο θα διασωθούμε όταν μας φύγει ένα κουμπί ή ξηλωθεί ένα στρίφωμα.

21. Μέσα στο σπίτι δεν είμαι λέτσος. Τα ρούχα μας για μέσα στο σπίτι πρέπει να είναι απαλά κι άνετα , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φοράμε μόνο τα παλιά, τα ξεβαμμένα τα φθαρμένα. Γιατί εκεί που δεν το περιμένεις ντριιιιιν το κουδούνι και μετά ντρέπεσαι.

22. Πλένω τα εσώρουχα στο χέρι. Μερικά πολύ ακριβά κι ιδιαίτερα, που θέλουμε να τα κρατήσουμε για χρόνια φροντίζουμε να τα πλένουμε μόνες, γιατί στο πλυντήριο φθείρονται.

23. Αν νιώθω άβολα, δείχνω αμήχανη. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας επηρεάζεται από αυτό που φοράμε κι από το πως νιώθουμε μέσα σε αυτό.

24. Επενδύω σε ένα καλό πορτοφόλι. Το χρησιμοποιούμε πολλές φορές τη μέρα, γιαυτό καλύτερα να έχουμε διαλέξει ένα καλής ποιότητας που θα αντέξει πολύ κι η εικόνα του θα μας είναι ευχάριστη. Σκέψου την άβολη στιγμή που ανοίγεις την τσάντα να πληρώσεις και βγάζεις ένα ποροφόλι κουραλαρία.

25. Ωραίες πιτζάμες. Κι όμως κι αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου μας. Και ξέρουμε καλά πόσο δείχνει στο πρόσωπο μας ο καλός ύπνος. Τα ρούχα του ύπνου μας πρέπει να είναι απαλά , άνετα και καθαρά.

26. Δείχνω λίγα. Το άσεμνο είναι πάντα φτηνό. Δεν λέω να κλειστείτε από πάνω μέχρι κάτω. Άλλα να ξερετε ότι ο κανόνας λέει ένα πράγμα τη φορά. Δηλαδή αν φοράμε ντεκολτέ δεν είναι ωραίο να φοράμε και σούπερ μινι. Ας μείνει και κάτι στη φαντασία.

27. Προσέχω το λευκό. Είναι σαφές σε όλες ότι ότι και να φορέσεις μέσα από ένα λευκό ρούχο θα διαγράφετε. Οπότε ή διαλέγουμε τα κατάλληλα μπεζ εσώρουχα που δεν έχουν ραφές ή τα φοράμε εντελώς γυμνές.

28. Έχω τα βασικά. Έχω δηλαδή το γνψστό μαύρο φόρεμα, μια καλή βραδυνή τσάντα, κόκκινο κραγιόν, το αγαπημένο τζιν. Μερικά βασικά κομμάτια που ταιριάζουν με το στυλ μας είναι τα βασικά κι απαραίτητα.

29. Ντύνομαι σύμφωνα με την ηλικία μου. Όλες ξέρουμε ότι η Βίσση είναι 50 κάτι. Δεν είμαστε όλες όμως σαν τη Βίσση. Για αυτό αν δεν έχουμε το σώμα, τη διάθεση κι αν δεν είμαστε ροκ σταρς, καλύτερα να είμαστε πιό συνεπείς με τα χρόνια μας, για να είμαστε ωραιότερες.

1 Comment

Comments are closed