Κλασικές συμβουλές για σχέσεις που τελικά είναι εντελώς λάθος

Σχέσεις. Δύσκολες, περίεργες, στενάχωρες, όμορφες, περιπετειώδεις. Ό, τι κι αν είναι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι απλές. Για το λόγο αυτό λοιπόν, από τη στιγμή που θα βρεθεί ο άνθρωπος εκείνος που θα μας κάνει το κλικ, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί. Δυστυχώς, και το λέω με πόνο ψυχής και θέλω να με πιστέψεις, τείνουμε να πιστεύουμε ένα σωρό βλακείες και κλισέ, με αποτέλεσμα να καταπιεζόμαστε, και τελικά να μην είμαστε ο εαυτός μας. Παρακάτω, σου έχω τις 5 μεγαλύτερες βλακείες, που καλό θα ήταν να μην εφαρμόζεις.

Ο κανόνας των τριών ημερών

Τον γνώρισες, σου άρεσε και μάλλον του άρεσες κι εσύ. Ανταλλάξατε κινητά, ή έστω facebook, και φυσικά δε βλέπεις την ώρα και τη στιγμή να του στείλεις. Όμως όχι. Κάπου είχες ακούσει ότι θα πρέπει να περιμένεις 3 μέρες πριν δηλώσεις παρουσία και ενδιαφέρον. Μα τι λες κορίτσι μου; Πας καλά; Όταν τον άλλο τον ποθείς και θέλεις να τον δεις, πολύ απλά το επιδιώκεις. Άσε που μέσα σε τρεις μέρες, πολλά μπορούν να γίνουν (ναι να φύγει στην Αυστραλία, το αποκλείεις;). Στείλε στον άνθρωπο που να πάρει η οργή να πάρει!

Όχι σεξ στο πρώτο ραντεβού

Φίλη μου, ένα θα σου πω: Είτε του δοθείς αμέσως είτε περιμένεις 1 μήνα, αν είναι να γευτεί το κορμί σου και τελικά να φύγει, θα το κάνει έτσι κι αλλιώς. Οπότε, γιατί να μην κερδίσεις απόλαυση; Επίσης, όταν υπάρχει σεξουαλική χημεία, καλό είναι να εκτονώνεται. Άκου που σου λέω.

Βρες κάποιον κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου

Οπότε σε βλέπω για ραφάκι με καμιά γάτα αγκαλιά. Είναι γνωστό ότι όλες μας θέλουμε τον Michael Fassbender, τον Chris Hemsworth ή οι πιο σοφιστικέ τον Βenedict Cumberbatch. Αυτοί είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα μας, τι να κάνουμε; Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού θα ήταν καταδικασμένη στην αιώνια μοναξιά έτσι; Αυτό που θέλω να σου πω με την όμορφη αυτή παραβολή, είναι ότι πρέπει να αφήσεις τις λίστες (στο clueless παίζεις διάολε;) και να κοιτάξεις τους ανθρώπους που κυκλοφορούν έξω. Οι οποίοι σίγουρα δε θα είναι οι προαναφερθέντες, αλλά σίγουρα κάτι έχουν κι αυτοί να προσφέρουν.

Περίμενε εκείνον να κάνει την πρώτη κίνηση

Κι αν είναι ντροπαλός; Μη γελάς. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άντρες-πολλοί περισσότεροι από όσους καν μπορείς να φανταστείς-. Αν λοιπόν τον θέλεις, κάνε τον κόπο φίλη μου να πάρεις πρωτοβουλία. Η ζωή είναι μικρή και τα νιάτα φεύγουν που έλεγε και η Αλίκη.

Πρέπει να σε συμπαθήσουν οι φίλοι του

Σιγά τ’ αυγά θα πω εγώ. Εμπεριστατωμένα, όσο κι αν οι φίλοι του σε σιχαίνονται, αν εκείνος σε θέλει δε θα ακούσει κανέναν. Εμείς τα ανθρώπινα όντα, συνηθίζουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και μόνο χωρίς να λαμβάνουμε απολύτως κανέναν υπόψη. Όχι ότι δεν οφείλεις να έχεις μία φυσιολογική ανθρώπινη σχέση με τον κύκλο του, αλλά αν ο κύκλος του δε σε συμπαθεί, δε θα κάτσεις και να σκάσεις.