Στείλε του αυτό το μήνυμα για να κάνει την πρώτη κίνηση

Ο dating coach Matthew Hussey προτείνει τις καλύτερες κινήσεις που μπορείς να κάνεις μετά την πρώτη σας συνάντηση

Υποθετικό σενάριο: Γνώρισες έναν πολύ γοητευτικό τύπο σε ένα μπαρ, και οι ματιές σας βρήκαν η μία την άλλη. Εκείνος σε κοίταξε έντονα και σου χαμογέλασε, και εσύ τρελάθηκες από ενθουσιασμό.

Πριν καν το καταλάβεις, άρχισε να κατευνθύνεται προς εσένα, συστήθηκε, μιλήσατε και ανταλλάξατε αριθμούς με την υπόσχεση ότι θα μιλήσετε σύντομα. Την επόμενη μέρα, ξύπνησες χαρούμενη, αλλά και αντιμέτωπη με ένα δίλημμα…ποιος θα στείλει πρώτα μήνυμα;

Για τις περισσότερες γυναίκες, αποτελεί δεδομένο πως το πρώτο μήνυμα πρέπει να στέλνεται από τον άντρα. Η αλήθεια όμως δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Ο dating coach Matthew Hussey τονίζει πως όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτήν δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες και το τι θα πρέπει να γίνει και από ποιον εξαρτάται από τους εξής παράγοντες:

1. Ποιος έχει επενδύσει περισσότερο μέχρι τώρα;

2. Ποιος ζήτησε πρώτος τον αριθμό του άλλου;

Τι γίνεται αν ζήτησε πρώτος τον αριθμό σου;

Αν πέρασε σχεδόν όλη τη βραδιά μαζί σου, ζήτησε τον αριθμό σου και γενικώς έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να στείλεις εσύ ένα μήνυμα, λέει ο Hussey.

Αφού φύγεις από το μαγαζί ή το πάρτυ στο οποίο γνωριστήκατε, θα μπορούσες να του στείλεις κάτι σαν “Ελπίζω να πέρασες καλά και χωρίς εμένα…περίπου ;)”

Είναι ένα γλυκό αλλά και σύντομο μήνυμα που δεν απαιτεί ιδιαίτερη συζήτηση. Αν απαντήσει, τότε όλα καλά. Αν όχι, και πάλι, δεν υπάχει κανένα πρόβλημα. Έχεις δείξει το ενδιαφέρον σου και εξαρτάται από εκείνον το πώς θα το διαχειριστεί.

Τι γίνεται αν ζήτησες εσύ τον αριθμό του;

Αν εσύ έκανες την πρώτη κίνηση στην ανταλλαγή αριθμών, άφησε τον να κάνει εκείνος την επόμενη κίνηση.

Σε ό,τι αφορά την έλξη υπάρχει πάντοτε μια συγκεκριμένη ροή. Όπως λέει και ο Hussey, δεν είναι τόσο απλό όσο να πεις ότι “οι άντρες πρέπει να κάνουν όλο το κυνηγητό” και άλλα τέτοια κλισέ. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να κάνετε εναλλάξ κινήσεις για να έρχεστε πιο κοντά.

Τι να στείλεις μετά την ανταλλαγή αριθμών

Τι πρέπει να πεις αν είσαι εσύ η πρώτη που θα στείλει μήνυμα; Ο Hussey προτείνει κάτι συγκεκριμένο, σύντομο και ελαφρύ.

Μια καλή επιλογή είναι να στείλεις ένα μήνυμα-αναφορά σε ένα αστείο που κάνατε στην πρώτη σας συνάντηση. Αν, για παράδειγμα, κάνατε μαζί έναν αστείο χορό, μπορείς να του στείλεις κάτι σαν “Μου λέιπει ο χορός μας”. Έτσι, θα του δώσεις μια ευχάριστη ανάμνηση που θα τον κάνει να χαμογελάσει όταν ανοίξει το μήνυμα σου, χωρίς όμως να το έχεις παρακάνει. Είναι απλώς μια μικρή κίνηση για να του δείξεις ότι τον σκέφτεσαι και τίποτα παραπάνω.

Όπως λέει και ο Hussey, το παραπάνω είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από το γενικευμένο: “Πώς ήταν το υπόλοιπο της βραδιάς σου;”, γιατί δε δείχνει προσωπικότητα και δεν προσθέτει το στοιχείο της διασκέδασης στη συζήτηση.

Κάνε την αρχή με παιχνιδιάρικο τρόπο, και θα έχεις ήδη βάλει το στοιχείο του φλερτ στην αλληλεπίδραση σας.

womenonly.gr