10 τρικ για να κερδίζεις πάντα την πρώτη εντύπωση

Σε κάθε χώρο, υπάρχουν άνθρωποι που πάντοτε καταφέρνουν να γίνονται συμπαθείς, χωρίς να φαίνεται να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια.

Σε τι οφείλεται, άραγε, αυτή τους η χάρη και η θετική επιρροή; Μπορεί να νομίζεις ότι πρόκειται για κάποιο “μαγικό” χάρισμα που δίνεται απλόχερα σε άλλους και όχι σε εσένα, αλλά η επιστήμη διαφωνεί, και πολλές έρευνες έχουν κατασταλλάξει στους παράγοντες που βοηθούν κάποιον να κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις, είτε πρόκειται για μια επαγγελματική συνέντευξη είτε για το πρώτο ραντεβού. 

Χαμογέλα συχνά και εγκάρδια, όποτε χρειάζεται και ταιριάζει στην περίσταση.

Μη ζαρώνεις το μέτωπο, και προσπάθησε να κρατήσεις καθαρή την έκφραση του προσώπου σου.

Μην χειρονομείς έντονα και απέφυγε τις γκριμάτσες. Η ήρεμη στάση αποπνέει εμπιστοσύνη.

Χαμήλωσε και κράτησε σταθερό τον τόνο της φωνής σου. Το ανθρώπινο αυτί συμπαθεί τις μειλίχιες, ζεστές χροιές φωνής.

Μην κουνάς νευρικά το πόδι ή το χέρι, καθώς έτσι μεταδίδεις εκνευρισμό και ένταση.

Δείξε ενδιαφέρον κουνώντας το κεφάλι στο σήμα της κατάφασης, αλλά μόνο σε πράγματα που γνωρίζεις και καταλαβαίνεις.

Μην κάνεις επίδειξη γνώσεων και ταλέντων και μην μονοπωλείς τη συζήτηση. Μερικές φορές, η πολυλογία μαρτυρά νευρικότητα και αδιαφορία για τον άλλον.

Όταν εμφανίζεσαι για πρώτη φορά σε έναν χώρο, χαιρέτησε δυνατά – όχι βροντόφωνα – προσπαθώντας να κοιτάξεις όσους περισσότερους βρίσκονται στο σημείο.

Τσέκαρε την αναπνοή και την μυρωδιά του σώματος σου. Το πώς μυρίζουμε μπορεί να «καρφωθεί» για πάντα στη μνήμη των άλλων.

Μη μιλάς πολύ κοντά στον άλλον. Όταν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά, καλό είναι να σέβεσαι τον προσωπικό του χώρο και αν θέλεις να δείξεις οικειότητα, μπορείς να γείρεις διακριτικά προς το μέρος του κατά τη διάρκεια της κουβέντας.

womenonly