Διακοπές μόνη σου; Πώς θα περάσεις καλά

Όταν είσαι single και οι περισσότεροι φίλοι σου βρίσκονται σε σχέση, πιθανότατα να πρέπει να θυσιάσεις τα θέλω σου για να ευχαριστήσεις την ευρύτερη παρέα. Από την άλλη όμως, όταν ταξιδεύεις σόλο δεν απολαμβάνεις πάντα μία ερημική παραλία ούτε βρίσκεις τόσο διασκεδαστικό να χορεύεις μόνη σου σε ένα μπαρ. Επίσης, το όλο εγχείρημα μπορεί να αποδειχθεί πιο ακριβό.

«Όλα αυτά είναι συνηθισμένα θέματα» λέει η Radga Vyas, co–founder του Flash Pack που οργανώνει ομαδικά ταξίδια για solo ταξιδιώτες, όμως πιστεύει ότι μπορείς να κάνεις διακοπές μόνη σου χωρίς να αισθανθείς μοναξιά. Η καλοκαιρινή άδεια είναι σημαντική για τους περισσότερους ανθρώπους και κανείς δεν θέλει να την περάσει ικανοποιώντας τις επιθυμίες των άλλων. Το Flash Pack διοργανώνει εκδρομές και διακοπές για ανθρώπους μεταξύ 30 και 40 ετών, δίνοντας την αίσθηση σε κάθε solo ταξιδιώτη ότι βρίσκεται με μία μεγαλύτερη, ευρύτερη παρέα. Η λογική του group βασίζεται στο ότι θα κάνεις τις διακοπές που εσύ θέλεις αλλά δεν θα είσαι μόνη σου όταν επισκέπτεσαι αξιοθέατα ή πας για φαγητό.

Αν παρόλα αυτά η ιδέα του να βρεθείς σε μία παρέα μεταξύ αγνώστων δεν είναι αυτό που έχεις φανταστεί για τις διακοπές σου, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις το μεγάλο βήμα μόνη σου. Αν δοκιμάζεις να ταξιδέψεις για πρώτη φορά μόνη σου, είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι το μόνο «εμπόδιο» είναι ο εαυτός σου. Θέλεις να καθίσεις 2 ώρες στο εστιατόριο που σου αρέσει; Μπορείς να το κάνεις. Βαρέθηκες στο Μουσείο; Δεν σε εμποδίζει κανείς να φύγεις. Θέλεις να αλλάξεις πόλη; Μπες στο τρένο και συνέχισε. Είναι πολύ απελευθερωτικό να γεμίζεις τις ημέρες σου όπως εσύ θέλεις και όχι προσπαθώντας να ευχαριστήσεις τον σύντροφο ή τις φίλες σου. Επίσης, το να ταξιδεύεις μόνη σου είναι μία ευκαιρία για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και να πάρεις κάποια πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή σου.

Διάβασε όσο μπορείς για το μέρος που θα επισκεφτείς
Όσα περισσότερα γνωρίζεις για τον επικείμενο προορισμό σου, τόσο θα μειώσεις τους φόβους και τις ανασφάλειές σου. Ενημερώσου αρχικά για τα πρακτικά ζητήματα – μεταφορικά, ασφάλεια, αγορά, φαρμακεία – και στη συνέχεια για τα τουριστικά (αξιοθέατα, φαγητό, διασκέδαση). Έτσι, θα έχεις μία αρχική εικόνα για το τι να περιμένεις.

Συνδέσου με την διαδικτυακή κοινότητα
Υπάρχουν αμέτρητα blogs και Instagram λογαριασμοί από γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους και αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλές άλλες. Ακολούθησέ τες, αντάλλαξε απόψεις και ερωτήσεις και εμπνεύσου για το δικό σου ταξίδι.

Επίλεξε τον προορισμό σου με προσοχή
Κανείς δεν περιμένει να βρεθείς στην άλλη άκρη της γης στο πρώτο σου ταξίδι μόνη. Επίλεξε έναν εύκολο προορισμό στην Ευρώπη για να περάσεις 3 με 4 ημέρες ή προτίμησε ένα μέρος όπου έχεις ξαναβρεθεί. Αν δεις ότι μπορείς να εξερευνήσεις μόνη σου τη Νίκαια ή τη Φλωρεντία χωρίς κανένα πρόβλημα, τότε προχώρα στο επόμενο βήμα.

Κάνε οικονομία στη διαμονή
Αν σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, τότε ένα χόστελ (με ιδιωτικό δωμάτιο και μπάνιο) αποτελεί μία καλή ιδέα. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο σοφιστικέ, προτίμησε ένα boutique hotel ή ένα bed and breakfast που είναι πιο οικεία – το καθένα σε διαφορετικό budget.

missbloom.gr