Για την καλύτερη πρώτη εντύπωση πρέπει να γνωρίζεις αυτό!

Όταν προσπαθείς να πετύχεις αυτή την «καλή, πρώτη εντύπωση», είναι λογικό να θεωρείς πως πρέπει να εστιάσεις στο πώς θα φανείς εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα, αλλά σύμφωνα με το συγγραφέα και καθηγητή στο Oral Roberts University, David Burkus, αυτό θα μπορούσε εύκολα να παρερμηνευθεί. Αντιθέτως, ο ίδιος προτείνει πως «ο νούμερο ένα τρόπος να δώσεις μια υπέροχη, πρώτη εντύπωση είναι να δείξεις αυθεντικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο που μόλις γνώρισες».

Είτε βρίσκεσαι σε κάποιο event για networking είτε στο πρώτο ραντεβού, το να τελειοποιήσεις την «τέχνη» της πρώτης εντύπωσης είναι τόσο σημαντικό όσο το να «καλλιεργήσεις» τις σχέσεις που θέλεις – στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή σου. Δυστυχώς, δεν μπορείς να προσποιηθείς. «Πρέπει να δείξεις αυθεντικό ενδιαφέρον», λέει ο Burkus.

Διάβασε επίσης: πως να λες όχι στους φίλους σου με μεγαλύτερη ευκολία

Πώς, όμως, θα συμβεί αυτό; Για την ακρίβεια, είναι πολύ απλό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτάς τους συνομιλητές σου πράγματα για τους ίδιους και να νοιάζεσαι για τις απαντήσεις τους. «Ρώτησέ τους τι κάνουν στη ζωή τους και γιατί το αγαπούν», συμβουλεύει ο Burkus. «Ζήτησε πληροφορίες για τα χόμπι τους, τις συνήθειες τους, την παιδική τους ηλικία κ.ά.».

Φυσικά είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε, οπότε ξεκίνα προσπαθώντας να είσαι παρούσα στη συνάντηση. Όταν ακούς αυτά που έχει να σου πει ο άλλος, μπορείς να βρεις μια αφορμή να συνεχίσεις την κουβέντα. Δοκίμασε αυτή την τακτική την επόμενη φορά που θα συναντήσεις κάποιον για να διαπιστώσεις μόνη σου αν, πράγματι, «δουλεύει» για εσένα κι αν σε βοηθά στις καινούριες γνωριμίες.