Πως έχασα 10 κιλά χωρίς να το καταλάβω!

χάσε κιλά χωρίς να το καταλάβεις

Τα κιλά ήταν κάτι που με απασχολούσε πάντα. Χωρίς να στερηθώ βέβαια πράγματα από το φαγητό. Όμως, θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να ασχολούμαι με δίαιτες κατά καιρούς για να μην ξεφεύγω από το μέσο βάρος. Και επίσης, γυμναζόμουν σταδιακά.

Μέτα τις εγκυμοσύνες τα κιλά ήταν ένας αγώνας δρόμου που δεν έφτανε ποτέ στο τέλος του. Φυσικά, είχα δοκιμάσει δίαιτες στο παρελθόν (δες εδώ κι εδώ) οι οποίες με βοήθησαν πολύ στα περιττά κιλά. Αλλά εγώ ήθελα να φτάσω σε ένα στάδιο όπως ήμουν σε πολύ μικρότερη ηλικία από τώρα.

Ότι έχω καταλάβει από τις δίαιτες μέχρι τώρα είναι τα παρακάτω

  1. Καταρχήν πρέπει να δεσμευτείς με τον εαυτό σου και να αποφασίσεις ότι θα κάνεις δίαιτα χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από αυτό.
  2. Να βρεις μία δίαιτα που να σου κάνει “κλικ”. Αν δεν είσαι ενθουσιασμέμη με το πρόγραμμα ή τη διατροφή που θα ακολουθήσεις μην το ξεκινήσεις καθόλου.
  3. Σταματάμε να λέμε από αύριο δίαιτα (ή από τη Δευτέρα :). Αυτό είναι ένα στοιχείο αναβλητικότητας γιατί δεν έχεις πάρει απόφαση να δεσμευτείς με το στόχο σου. Η καλύτερη ώρα να αρχίσεις κάτι είναι το ΤΩΡΑ!!!!!
  4. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου το αποτέλεσμα που θέλεις να επιτύχεις. Ακόμα καλύτερα βάλτο σε μια φωτογραφία στο ψυγείο σου για να μην ξεχνάς ποτέ που θέλεις να φτάσεις.

Όσον αφορά τα 10 κιλά μείον χωρίς να το καταλάβω

  • Με βοήθησε πολύ μία συγκεκριμένη διατροφή που λέγεται διαλειματική νηστεία (intermittent fasting) – θα γράψουμε άλλη στιγμή γι’ αυτό σε επόμενο άρθρο. Μου τη σύστησε ο γυναικολόγος μου και από τότε μου έχει γίνει συνήθεια ζωής. Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν το ονομάζεις δίαιτα. Είναι μια διατροφή που κάνει το καλύτερο στον οργανισμό μας. Ειδικά μετά την ηλικία των 35 είναι η μόνη διατροφή που θα έπρεπε να ακολουθούμε.
  • Ξεκίνησα να τρέχω στη φύση όταν ξεκίνησε το lockdown. Θέλοντας να ξεφύγω από την κλεισούρα και την απογοήτευση που έφερε η πανδημία, αποφάσισα να κάνω ένα είδος γυμναστικής το οποίο δεν είχα κάνει ποτέ, βαριόμουν αφάνταστα το διάδρομο στα γυμναστήρια. Τι είδους τρέξιμο όμως? Το διαλλειματικό cardio! Δες εδώ με λεπτομέρειες.

Έτσι λοιπόν, αν σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι κάνεις δίαιτα και αρχίσεις το τρέξιμο, είναι δεδομένο πως θα χάσεις πολλά κιλά χωρίς να το καταλάβεις.

Βασικό κλειδί: Μην παθαίνεις εμμονή με το αποτέλεσμα και ζυγίζεσαι κάθε μέρα γιατί έτσι δεν δουλεύει – θα τα παρατήσεις γρήγορα. Δώσε χρόνο στον έαυτό σου, ασχολήσου με σένα, κάνε πράγματα που σου αρέσουν και όταν ο μεταβολισμός σου ξεκολλήσει θα αρχίσεις να χάνεις τα κιλά.