Η κολπική αναζωογόνηση είναι από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις

Η κολπική αναζωογόνηση είναι από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις

«Η αισθητική αποκατάσταση των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της ανατομικής, αλλά και ψυχολογικής ισορροπίας της ίδιας αλλά και του συντρόφου της, προσδίδοντάς της αυτοπεποίθηση, ευεξία και αρμονική σεξουαλική ζωή» δηλώνει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Στέφανος Σταθάκης, με αφορμή τη συμμετοχή και ομιλία του στο Συμπόσιο Αισθητικής Χειρουργικής Aston Baker Cutting Edge 2017, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη.

Η αιδοιοπλαστική, συνιστάται για όλες τις γυναίκες που λόγω κατασκευής των οργάνων του αιδοίου αντιμετωπίζουν αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα, όπως μακριά και χαλαρά χείλη, ερεθισμό, ερυθρότητα, πόνο και δυσφορία κυρίως κατά τη σεξουαλική επαφή. Με την ανώδυνη και αρκετά αναίμακτη αυτή επέμβαση επιτυγχάνεται η βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας των εξωτερικών οργάνων της γυναίκας, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Ως τεχνική χρησιμοποιείται το λίπος από άλλες περιοχές του σώματος, το οποίο αφού υποστεί σχετική επεξεργασία εισάγεται με τοπική νάρκωση και αποκαθιστά αισθητικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την τοπική χαλάρωση που προκαλείται με το πέρασμα του χρόνου.

«Υπάρχει όμως και η περίπτωση της μεγάλης χαλάρωσης όλης της περιοχής του εφηβαίου λόγω πολλαπλών τοκετών που συνοδεύονται από γρήγορη πρόσληψη και απώλεια πολλών κιλών, οπότε εκεί συνιστάται ο συνδυασμός κοιλιοπλαστικής και lifting εφηβαίου, που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα», συμπληρώνει ο Δρ. Σταθάκης.