Πώς να επιλέξω προσκλητήρια γάμου

Θέλεις προσκλητήρια Γάμου; Βρες τα εδώ

Το προσκλητήριο είναι η πρώτη εντύπωση που θα αποκτήσουν οι καλεσμένοι για τον γάμο σας, οπότε είναι πολύ σημαντικό να αντικατοπτρίζει το ύφος και το στυλ που επιθυμείτε. Η ποικιλία που υπάρχει στην αγορά σε προσκλητήρια γάμου είναι τεράστια, όμως λίγα από αυτά θα ταιριάξουν σε αυτό που θέλετε να δείξετε προς τα έξω για αυτή την τόσο σημαντική μέρα στη ζωή σας.

Πώς, όμως, θα βρείτε τα κατάλληλα προσκλητηρια γαμου; Τι πρέπει να προσέξετε στη διαδικασία επιλογής, έτσι ώστε αυτό να συνδυαστεί άψογα με το θέμα του γάμου σας; Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

#1. Το θέμα και το ύφος του προσκλητηρίου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το βασικό στυλ του προσκλητήριου. Θα είναι αυτό σε μοντέρνο ή vintage στυλ; Με έντονα ή ουδέτερα χρώματα; Θα έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα, όπως floral, boho ή χιουμοριστικό;

Ο βασικός κανόνας εδώ λέει ότι το προσκλητήριο καλό είναι να συμβαδίζει με το θέμα του γάμου, κάτι που διευκολύνει κατά πολύ τα πράγματα. Για παράδειγμα, αν ο στολισμός του γάμου βασίζεται στις ελιές, τότε και τα προσκλητήρια είναι ταιριαστό να κινούνται σε αυτά τα σχεδιαστικά μοτίβα.

Προσκλητήρια Γάμου

#2. Ποιότητα χαρτιού

Υπάρχουν δεκάδες ποιότητες χαρτιού για προσκλητήρια γάμου. Χαρτόνι, πάπυρος, βαμβάκι και οπαλίνα είναι οι συνηθέστεροι τύποι, τους οποίους καλό είναι να δείτε από κοντά, για να μπορέσετε να καταλάβετε την υφή τους.

Το σίγουρο είναι ότι και εδώ η τελική επιλογή σχετίζεται άμεσα με το ύφος του γάμου και συνεπώς του προσκλητήριου. Για παράδειγμα, ένα προσκλητήριο πάπυρος είναι ταιριαστό με έναν επίσημο γάμο, ενώ η οπαλίνα είναι το κατάλληλο υλικό για έναν πιο ρομαντικό γάμο.

#3. Αξεσουάρ

Πως να διαλέξεις προσκλητήρια Γάμου

Αν και πολλά ζευγάρια επιλέγουν λιτά προσκλητήρια γάμου, πολλά από αυτά τολμούν να τα στολίσουν με διάφορα αξεσουάρ που τους δίνουν ταυτότητα και ξεχωριστή εμφάνιση. Κορδέλες, χάντρες, χρυσόσκονη, αποξηραμένα λουλούδια και δαντέλα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε.

Καλό είναι να συνδυάσετε αυτά τα αξεσουάρ και με τις μπομπονιέρες. Μια ασφαλής πρακτική είναι να επιλέξετε τα ίδια υλικά με τις μπομπονιέρες, ώστε να είναι σετ, και έτσι να έχετε ένα συνεκτικό αποτέλεσμα.

#4. Χρώματα

Η κλασική εκδοχή των προσκλητηρίων είναι αυτή με τα ουδέτερα, θερμά χρώματα, όπως το μπεζ και το ιβουάρ, ενδεχομένως με κάποιες πινελιές χρυσού. Ωστόσο, πλέον η τάση δίνει τη δυνατότητα και για πιο πολύχρωμα προσκλητήρια, όπως ροζ, πράσινα και γαλάζια.

Το χρώμα έχει να κάνει με τη διακόσμηση του γάμου αλλά και με αυτό που σας αντιπροσωπεύει, οπότε είναι καθαρά υποκειμενικό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συνδυάζεται με το ύφος του γάμου, αφού τα πιο πολύχρωμα προσκλητήρια τείνουν να χρησιμοποιούνται σε πιο μοντέρνους γάμους με τολμηρά στοιχεία.