Τι να προσέξεις στη διατροφή σου πριν το γάμο!

Η μεγάλη ημέρα πλησιάζει και για εσένα; Όλες οι νύφες θέλουν να λάμψουν μέσα στο νυφικό των ονείρων τους και πολλές αποφασίζουν, λίγο πριν από τον γάμο, να ακολουθήσουν ένα πιο προσεγμένο πρόγραμμα διατροφής – άλλωστε η εικόνα του σώματος παίζει βασικό ρόλο στην ψυχολογία και τη διάθεση κάθε γυναίκας.

Πότε, όμως, είναι καλύτερο να ξεκινήσει μια μέλλουσα νύφη την προσπάθεια και τι θα πρέπει να προσέξει; Ζητήσαμε τις συμβουλές της Κλινικής Διαιτολόγου Διατροφολόγου Μαριέττας Μαρκούση:

-Ο χρόνος έναρξης της προσπάθειας είναι πολύ σημαντικός και εξαρτάται από το σύνολο των κιλών που πρέπει να χαθούν!

Προκειμένου να ξεκινήσετε στον σωστό χρόνο αποφεύγοντας έτσι τις ακραίες/ στερητικές δίαιτες, υπολογίστε ότι κάθε μήνα συστήνεται να χάνονται περίπου 3-4 κιλά!

-Ο στόχος της απώλειας θα πρέπει να είναι ρεαλιστικός! Ένας υπερβολικά υψηλός στόχος πιο πιθανό είναι να σας απογοητεύσει!

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας ακόμα και αν δεν καταφέρατε να φτάσετε τον τελικό στόχο – η διαφορά είναι σίγουρο πως θα είναι εμφανής.

-Θυμηθείτε ότι ο στόχος είναι να μην ασφυκτιάτε μέσα στο υπέροχο νυφικό σας, και όχι να δείχνετε χλωμές και αδύναμες από την εξαντλητική προσπάθεια.

-Ναι, η προετοιμασία του γάμου απαιτεί πολύ τρέξιμο αλλά, στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την άσκηση!

Λίγη ώρα στο γυμναστήριο ή όπου αλλού θέλετε θα σας κάνει να δείτε θεαματικά αποτελέσματα!

Επιλέξτε λοιπόν ένα είδος άσκησης που σας αρέσει και σας κάνει να ξεχνιέστε ενώ παράλληλα τονώνετε τον μεταβολισμό σας και «καίτε» θερμίδες!

-Μία αποτελεσματική δίαιτα δεν είναι τίποτα άλλο από μία ισορροπημένη δίαιτα.

Συνεπώς, η κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφών είναι απαραίτητη. Οι δίαιτες αποκλεισμού σπάνια αποφέρουν αποτέλεσμα.

-Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (τουλάχιστον 5 μερίδες ανά ημέρα) θα σας βοηθήσει να νιώθετε γεμάτη ενέργεια και να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, εξασφαλίζοντάς σας παράλληλα τις βιταμίνες που χρειάζεστε!

-Εξασφαλίστε την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού σας, μέσω της καθημερινής πρόσληψης τουλάχιστον 2 λίτρων υγρών.

-Η κατανάλωση πρωινού γεύματος είναι μία βασική συνήθεια που θα πρέπει να υιοθετήσετε αυτό το διάστημα (αλλά και γενικώς).

Το πρωινό θα σας βοηθήσει να μην πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιπλέον παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη γλυκόζη προκειμένου να είστε σε εγρήγορση!

-Προγραμματίστε συχνά και μικρά γεύματα! Με αυτό τον τρόπο θα νιώθετε χορτάτες αποφεύγοντας έτσι τα επεισόδια υπερκατανάλωσης φαγητού κατά τη διάρκεια του γεύματος και τα θερμιδογόνα snacks (παγωτά, γλυκά…) που μπορείτε να προμηθευτείτε ενώ είστε στο δρόμο!

-Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στα 4 με 5 ποτήρια κρασί την εβδομάδα.

Τη μεγάλη μέρα…

-Αποφύγετε να καταναλώσετε φαγητά που συνήθως σας προκαλούν πρήξιμο.

-Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ για να φαίνεστε φρέσκια και λαμπερή και όχι αφυδατωμένη και κουρασμένη!

-Πιείτε πολλά υγρά!

-Να έχετε καταναλώσει πρωινό και κυρίως γεύμα εάν ο γάμος είναι αργά και να φτάσετε στην εκκλησία έχοντας καταναλώσει ένα θρεπτικό snack, προκειμένου να μην νιώσετε ατονία κατά τη διάρκεια του μυστηρίου.

Η ώρα η καλή!